Prancūzija ir Britanija pasirašė susitarimą dėl migrantų Kalė

Didžioji

Prancūzija ir Britanija pasirašė susitarimą dėl migrantų Kalė uostamiestyje.<br>AP nuotr.
Prancūzija ir Britanija pasirašė susitarimą dėl migrantų Kalė uostamiestyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2015, 8:48 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:08 PM

Pagal susitarimą, kurį pasirašė Britanijos vidaus reikalų ministrė Theresa May ir jos kolega Prancūzijoje Bernard'as Cazeneuve'as, britų pareigūnai padės kovoti su žmonių kontrabandininkų gaujomis ir stengsis mažinti desperatiškus migrantų mėginimus kiekvieną vakarą prasibrauti į Lamanšo tunelį.

Naujoje iniciatyvoje numatome sustiprinti Prancūzijos policijos pajėgas, vykdyti papildomus krovinių tikrinimus ir sustiprinti įvažiavimo į Lamanšo tunelį apsaugą, įrengiant daugiau tvorų, stebėjimo kamerų, prožektorių ir infraraudonųjų spindulių aptikimo technologijų.

Taip pat bus pastatytas kontrolės centras, kuris stengsis sumažinti mėginimų prasiveržti skaičių. Vasaros pradžioje tokių mėginimų buvo padaugėję iki 2 000 per naktį, bet vėliau jų sumažėjo dėl griežtesnių apsaugos priemonių.

Pagal minėtą susitarimą, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, Didžioji Britanija per dvejus metus taip pat skirs 10 mln. eurų, kad paspartintų prašymų suteikti prieglobstį nagrinėjimą ir padidintų humanitarinę pagalbą migrantams Prancūzijos šiauriniame uostamiestyje.

Apie 3 000 žmonių iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Azijos gyvena Kalė lūšnynų sąlygomis. Bent devyni iš tų migrantų žuvo mėgindami prasmukti į Didžiąją Britaniją, kur gyvena daugelio jų artimieji ir esą lengviau susirasti darbo.

Ketvirtadienį šimtai migrantų ir pabėgėlių žygiavo Kalė iš savo stovyklos, pramintos „naujosiomis džiunglėmis“, į uostą, protestuodami prieš naująjį susitarimą, kuris buvo atskleistas per Th.May ir B.Cazeneuve'o oficialų vizitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.