Svetimautojų pažinčių portalas jau tapo skyrybų priežastimi

Jungtinėje Karalystėje jau skiriasi pirmoji pora, kurią išardė šią savaitę programišių paviešinti neištikimybę skatinančio pažinčių tinklalapio „Ashley Madison“ vartotojų duomenys, skelbia „The Daily Mail“.

Dėl „Ashley Madison“ duomenų nutekinimo jau skiriasi pirmoji pora.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Dėl „Ashley Madison“ duomenų nutekinimo jau skiriasi pirmoji pora.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:53 AM

Londono teisininkų firmos „Mills and Reeve“ partneris Nigelas Shepherdas atskleidė, kad į jį jau kreipėsi sukrėsta moteris, kuri išplatintame asmeninių duomenų sąraše aptiko savo vyro elektroninio pašto adresą.

Jeigu skyrybos įvyks, jie taps pirmąja sutuoktinių pora, kurią išskyrė trečiadienį programišių paviešinti neištikimybe susiviliojusių „Ashley Madison“ vartotojų duomenys.

„Jeigu kažkas sužino, kad jų partneris naudojasi tinklalapiu, kuris yra skirtas tik neištikimybei planuoti, nestebina, kad jie dėl to kreipiasi teisinių konsultacijų“, – svarstė N.Shepherdas.

Trečiadienį internete programišių grupuotė „Impact Team“ paviešino 10 gigabaitų dydžio duomenų paketą, kuriame – daugiau kaip 37 mln. „Ashley Madison“ klientų paskyrų duomenys.

Jame galima rasti ne tik vardus ar elektroninio pašto adresus, bet ir aprašytas seksualines fantazijas bei reikalavimus partneriui.

Išplatinti duomenys palietė milijonus šeimų. Viena moteris, sužinojusi apie tai, kad jos vyras jai buvo neištikimas, sakė nežinanti, ką dabar daryti.

„Esu sugniuždyta. Mano vyras rytoj grįžta iš komandiruotės, ir neįsivaizduoju, ką jam pasakyti, – rašė ji su partnerių neištikimybę susiduriančių žmonių interneto forume. – Nežinau, ar tiesiog pasiimti vaikus ir iškeliauti, ar su juo bandyti šnekėtis.“

Tačiau šeimos teisės advokatai jau trina rankomis. Kai kurie jų šį paviešinimą pavadino anksčiau laiko atėjusiomis Kalėdomis.

Įmonės, į kurias žmonės kreipiasi norėdami nuslėpti nemalonią informaciją apie save internete, pranešė per pastarąją savaitę sulaukę daugybės pagalbos prašymų.

Į jas esą jau kreipėsi keli žymūs JAV sportininkai, aktoriai ir verslininkai, siekiantys išsaugoti savo reputaciją ir nuslėpti savo paskyrų duomenis.

Stebina ir tinklalapyje „Ashley Madison“ paskyras susikūrusių žmonių naivumas. Daugybė jų savo paskyroms naudojo darbinio elektroninio pašto adresus.

Tarp jų ir aibė Vašingtone besidarbuojančių valstybės tarnautojų, kurie savo nesantuokiniams ryšiams užmegzti naudojo valstybines elektroninio pašto dėžutes.

„Šokiruoja, kaip atvirai žmonės dalijasi savo informacija internete. O atrodo esantys protingi valstybės tarnautojai“, – stebėjosi skyrybų advokatė Cheryl New.

JAV gynybos sekretorius Ashas Carteris patvirtino, kad Pentagonas atkreips dėmesį į žmones, kurie tinklalapyje užsiregistravo naudodamiesi kariuomenės elektroninio pašto adresais.

Neištikimybė pagal Kariuomenės teisės kodeksą yra laikoma nusikalstamu pažeidimu.

„Jeigu darbo elektroninį paštą naudojate privatiems reikalams, o jūsų darbovietėje dėl teisinių problemų yra peržiūrimos darbuotojų pašto dėžutės, viskas, ką nuveikėte su tuo adresu, bus padėta kaip ant lėkštutės“, – įspėjo saugumo ekspertas Willas Schwalbe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.