Lenkijos vaidmuo regione užtikrinant saugumą – centrinis

Estijos prezidentas Toomas

Estijos prezidentas T.H.Ilvesas (dešinėje) sekmadienį per susitikimą su Lenkijos vadovu A.Duda pažymėjo centrinį Varšuvos vaidmenį, užtikrinant saugumo interesus regione.<br>AP nuotr.
Estijos prezidentas T.H.Ilvesas (dešinėje) sekmadienį per susitikimą su Lenkijos vadovu A.Duda pažymėjo centrinį Varšuvos vaidmenį, užtikrinant saugumo interesus regione.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-23 20:36, atnaujinta 2017-10-19 06:39

„Įvykiai Ukrainoje primena, jog laisvė nėra kažkas savaime suprantama. Siekiant išsaugoti laisvę reikia kasdien dirbti savo namuose, dirbti su sąjungininkais Europoje ir su sąjungininkais už Atlanto. Estijai akivaizdus Lenkijos kaip lyderės bendradarbiaujant saugumo srityje mūsų regione vaidmuo, o geriausias to pavyzdys – Varšuvoje įvyksiantis NATO viršūnių susitikimas“,– sakė T.H.Ilvesas ir pažymėjo, kad pasikeitus saugumo situacijai regione vis didesnę reikšmę įgija NATO, kaip gynybos aljanso, buvimas regione.

„Mūsų sąjungininkai daug padarė stiprinant saugumo erdvę Baltijos šalyse ir Lenkijoje ... o nuolatinė antžeminių dalinių rotacija bus mūsų kitas bendras žingsnis“,– sakė prezidentas.

Estijos vadovas pažymėjo pasiruošimo kovai, atitinkančio naujus iššūkius, užtikrinimo svarbą. „Tai aiškiai reikš, kad mes, kaip ES ir NATO narės, turime geriausius ir patikimiausius sąjungininkus regione“,– sakė T. H.Ilvesas.

Prezidentas savo kolegos iš Lenkijos vizitą į Taliną pavadino simboliniu.

„Visų pirma todėl, kad prezidentas Duda priėmė sprendimą savo pirmą vizitą kaip valstybės vadovas surengti į Estiją. Tai dar kartą patvirtina gerus ir glaudžius mūsų valstybių, turinčių tas pačias vertybes, santykius. O antra, šiandien mes minime 76-ąsias Molotovo-Ribbentropo pakto metines. Ir Estija, ir Lenkija žino bei atmena, kokią kainą daugeliui tautų reikėjo sumokėti už šį slaptą sandėrį“,– sakė T.H.Ilvesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.