Rusija Arktyje pradėjo naujas karines pratybas

Rusija pirmadienį Arktyje

Rusija Arktyje pradėjo naujas karines pratybas.<br>ViDA press nuotr.
Rusija Arktyje pradėjo naujas karines pratybas.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-24 18:22, atnaujinta 2017-10-19 02:35

Pratybos parodys, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos geba veikti šiame regione, agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos šiaurės flotilės vadas Vladimiras Koroliovas. Rusija Arktyje reiškia pretenzijas į gamtinių išteklių gausias teritorijas. Didelius karinius manevrus Rusija regione rengė ir gegužę.

Kremlius, be to, liepą pakeitė savo karinę doktriną, kuria remiantis, Arktis ir Atlantas ateityje bus tarp svarbiausių rusų karinio laivynų interesų sričių. Mėnesio pradžioje Rusija patvirtino savo pretenzijas į gamtinių išteklių turtingas teritorijas aplink Šiaurės ašigalį.

Savo laiške atitinkamai Jungtinių Tautų (JT) komisijai Maskva pareikalavo suverenių teisių į 1,2 mln. kvadratinių kilometrų plotą Arktyje. JT 2 000 puslapių prašymą vertinti pradės 2016 metų vasarį arba kovą.

Dėl naftos ir dujų išteklių teritorines pretenzijas nuošaliame regione reiškia ir kitos keturios Arkties regiono valstybės – JAV, Danija, Norvegija ir Kanada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.