Seulas nutraukė propagandos transliaciją per garsiakalbius

Pietų Korėja nutraukė

Susitarimas buvo sudarytas per antrąjį derybų dėl krizės Korėjos pusiasalyje sureguliavimo ratą.<br>AP nuotr.
Susitarimas buvo sudarytas per antrąjį derybų dėl krizės Korėjos pusiasalyje sureguliavimo ratą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2015, 8:35 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:01 AM

Atitinkamas susitarimas buvo sudarytas per antrąjį derybų dėl krizės Korėjos pusiasalyje sureguliavimo ratą, vykusį pasienio mieste Pchanmundžome ir trukusį apie 34 valandas. Seulas pažadėjo nutraukti propagandinę transliaciją Šiaurės Korėjai, o Pchenjanas savo ruožtu pareiškė apgailestaująs dėl incidentų, kai Pietų Korėjos kariškius sienos rajone sužeidė sprogusios minos.

Taip pat pranešama, kad KLDR atšauks visišką savo ginkluotųjų pajėgų kovinę parengtį, kurią paskelbė šalies vadovas Kim Jong-unas.

Be to, šalys susitarė padėti susijungti šeimoms, kurios neteko ryšio po Korėjos karo. Jos taip pat numatė surengti Seule arba Pchenjane naujas derybas dėl įtampos Korėjos pusiasalyje mažinimo.

Dviejų Korėjų santykiai paaštrėjo, kai rugpjūčio 20 d. šalių artileriją susišaudė vakarinėje demilitarizuotos zonos dalyje. Seulas teigia, kad pirmoji ugnį paleido Šiaurė: artilerijos apšaudymo taikinys buvo garsiakalbiai, transliavę propagandines laidas. Atsakydama į tai Pietų Korėja paleido kelias dešimtis sviedinių į Šiaurės pusę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.