Italų lesbietė rašytoja sulaukė popiežiaus palaiminimo

Popiežius Pranciškus savo laiške palaimino lesbietę, parašiusią knygelių vaikams,

Savo laiške pontifikas palinkėjo abiem moterims „dar vaisingesnio darbo tarnaujant jaunosioms kartoms ir skleidžiant tikrąsias žmogiškąsias bei krikščioniškąsias vertybes“.<br>AP nuotr. iš archyvo
Savo laiške pontifikas palinkėjo abiem moterims „dar vaisingesnio darbo tarnaujant jaunosioms kartoms ir skleidžiant tikrąsias žmogiškąsias bei krikščioniškąsias vertybes“.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Aug 29, 2015, 2:04 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:37 AM

Nors Vatikano pareigūnai suskubo paaiškinti, kad šitas pontifiko laiškas tėra įprastas mandagumo ženklas, nerodantis jokių Bažnyčios mokymo pokyčių šioje srityje, rašytoja naujienų agentūrai AFP sakė maloniai nustebusi, kai gavo tokį teigiamą atsakymą.

Francesca Pardi, kuri yra parašiusi ir išleidusi prieštaringai vertinamų knygelių, tokių kaip „Kodėl tu turi dvi mamas?“ (Perche hai due mamme?), birželį parašė Pranciškui laišką, kai leidyklą, kuriai ji vadovauja kartu su savo žmona, užsipuolė krikščioniškos organizacijos.

Prie laiško ji pridėjo savo kūrinių, kurie neseniai buvo pašalinti iš vaikų darželių ir pradinių mokyklų naujojo Venecijos mero sprendimu.

„Mano knygose vaizduojamos įvairios šeimos, nesiūlant nė vienos kaip pavyzdžio“, – F.Pardi sakė AFP ir pagyrė popiežių, kurio atsakymas atskleidė „pagarbą ir orų požiūrį“ į rašytoją, jos žmoną ir jų keturis vaikus.

„Man nebuvo svarbu, kad tai pasakė popiežius. Aš nesu katalikė. Man svarbu pamatyti, kad neatsitrenkėme į sieną. Dialogas įmanomas, – pridūrė ji. – Knygas reikia atsiversti, skaityti ir kritikuoti. Negalima jų uždrausti.“

Savo laiške pontifikas palinkėjo abiem moterims „dar vaisingesnio darbo tarnaujant jaunosioms kartoms ir skleidžiant tikrąsias žmogiškąsias bei krikščioniškąsias vertybes“.

Pranciškus leido suprasti, kad pageidautų, jog Bažnyčia pereitų prie pragmatiškesnio ir supratingesnio požiūrio į homoseksualius tikinčiuosius. Vienoje savo kalboje šia tema popiežius pareiškė: „Kas aš toks, kad teisčiau?“

Pasiūlymai rinktis nuosaikesnį toną diskutuojant apie Bažnyčios mokymą šeimos atžvilgiu  susidūrė su konservatyvių jėgų pasipriešinimu.

Viso pasaulio katalikų vyskupai grįš prie šios temos spalį Vatikane per sinodą, kuriame bus stengiamasi rasti kompromisą kalbant apie šį ir kitus prieštaringai vertinamus klausimus.

F.Pardi ir jos partnerė susituokė Ispanijoje. Italija yra vienintelė iš didžiųjų Vakarų Europos valstybių, kurios įstatymai nenumato jokio vienalyčių sąjungų įteisinimo. Centro kairioji vyriausybė iki šių metų pabaigos žadėjo priimti įstatymą, atveriantį galimybę registruoti civilinę homoseksualių porų partnerystę, bet vienalyčių santuokų kol kas neplanuojama įteisinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.