Tailando policija ieško žmonių, susijusių su sprogimu Bankoke

Pirmadienį Tailando policija

Įtariamieji buvo nustatyti po savaitgalį vykusių reidų.<br>AP nuotr.
Įtariamieji buvo nustatyti po savaitgalį vykusių reidų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:49 AM

Per televizijos transliaciją policija paviešino tailandietės asmens tapatybės kortelės nuotrauką, kurioje matoma jauna moteris, apsigobusi juoda skara, ir policijos eskizą vyro, kurio tautybės nustatyti nepavyko.

Įtariamieji buvo nustatyti po savaitgalį vykusių reidų. Šeštadienį Bankoko pakraštyje esančiame bute buvo sučiuptas vyras ir konfiskuotos medžiagos, skirtos sprogmenų gamybai.

Pirmadienį policijos atstovas Prawuthas Thavornsiri pranešė, kad per sekmadienį vykusį reidą sprogmenims gaminti skirtų medžiagų dar buvo rasta netoliese esančiame bute. Jo teigimu, šį butą, esantį Min Burio rajone, nuomojosi 26 metų tailandietė Wanna Suansun.

Vyras policijos eskize vaizduojamas su trumpais rudais plaukais, trumpa barzda ir ūsais. Manoma, kad jis gyveno tame pačiame bute, teigė P. Thavornsiri, pridurdamas, kad jo tautybė nėra žinoma.

Arešto orderiai buvo išduoti įtariamiesiems, kaltinant juos neteisėtai laikant sprogstamąsias medžiagas, sakė P. Thavornsiri.

Šeštadienį įvykęs areštas pažymėjo galimą persilaužimą tiriant sprogimą, įvykusį rugpjūčio 17 d. Bankoke. Per sprogimą žuvo 20 žmonių ir 120 buvo sužeisti.

Policijos atstovas sakė, kad galėjo įvykti ir kitas išpuolis, nes policija rado 10 detonatorių.

Spėjimai, kad įtariamasis yra turkas, buvo atmesti, nes asmuo keliavo su padirbtu pasu.

Turkijos valdžios atstovas, su kuriuo buvo susisiekta savaitgalį Stambule, pranešė neturįs informacijos apie įtariamąjį ar galimą turkų ryšį su šiuo išpuoliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.