Lamanšo tunelyje dėl „įsibrovėlių“ sustabdytas traukinių eismas

Geležinkelių

Lamanšo tunelyje dėl „įsibrovėlių“ sustabdytas traukinių eismas.<br>ViDA press asociatyvi nuotr.
Lamanšo tunelyje dėl „įsibrovėlių“ sustabdytas traukinių eismas.<br>ViDA press asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-09-02 08:08, atnaujinta 2017-10-17 23:05

Penki traukiniai – vienas Britanijoje ir keturi Prancūzijoje – negalėjo įvažiuoti į Lamanšo tunelį, kai žmonės blokavo bėgius Kalė uostamiestyje apie 22 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku, nurodė „Eurostar“. Šeštasis reisas taip pat buvo sutrikdytas Britanijoje, sakė Prancūzijos geležinkelių bendrovės SNCF atstovas.

„Esama įsibrovėlių tunelyje iš Prancūzijos pusės, o tai reiškia, kad eismas užblokuotas. Penki traukiniai yra įstrigę abiejose pusėse“, – sakė „Eurostar“ atstovas.

„Laukiame, kada policija atlaisvins tą zoną, kad traukinių eismas būtų vėl atnaujintas. Nežinome, kada ta vieta bus atlaisvinta, todėl iš tiesų negalime pasakyti, kiek laiko tęsis eismo tunelyje sutrikdymas. Kol kas mums neįmanoma tai pasakyti“, – pridūrė jis.

Dar vienas traukinys, važiavęs iš Londono į Paryžių, buvo priverstas grįžti į Britanijos sostinę, sakė SNCF atstovas, pridūręs, kad dabar traukinių eismas jau yra atnaujintas.

„Saugumo pajėgos įsikišo, kad atlaisvintų bėgius, kai (eismas) buvo sustabdytas. Dėl to buvo užblokuoti „Eurostar“ (traukiniai), kurie važiavo į Londoną, o dėl saugumo priežasčių teko išjungti elektrą“, – aiškino SNCF atstovas.

Trims „Eurostar“ traukiniams, važiavusiems į Londoną ir negalėjusiems įvažiuoti tunelį, vėliau buvo leista tęsti kelionę, o vienas traukinys turėjo grįžti į Paryžių, nurodė Prancūzijos geležinkeliai.

Tačiau trečiadienį apie 3 val. Prancūzijos (4 val. Lietuvos) kai kurie keleiviai tebebuvo įstrigę traukiniuose, o dalis jų skundėsi, kad sąlygos buvo nepakenčiamos.

„Elektros nėra, o mes esame palikti tamsoje“, – sakė keleivė Geraldine Guyon, kuri buvo kelias valandas įstrigusi „Eurostar“ traukinyje, važiavusiame iš Paryžiaus į Londoną. Moteris pridūrė, kad karštis vagonuose tapo „nepakeliamas“.

Keleiviams anksčiau buvo pasakyta, kad traukinys buvo sustabdytas dėl bėgius blokuojančių migrantų, o virš traukinio buvo pastabėtas skraidantis sraigtasparnis. Vėliau konduktorius paskelbė, kad „Eurostar“ negali tęsti kelionės, nes buvo išdaužtas (traukinio) langas“, sakė G.Guyon.

Apie 3 000 migrantų yra susitelkę Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestyje, stengiasi pergudrauti apsaugos pareigūnus ir policiją, kurių pajėgos yra aiškiai per mažos, kad pasiektų išsvajotąjį „Eldoradą“ Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.