Aylaną radęs turkų policininkas: „Pagalvojau apie savo sūnų“

Turkų policijos pareigūnas, kuris buvo nufotografuotas paimantis trejų metų sirų

Aylano kūnelio, išmesto į krantą, nuotraukos sukėlė tarptautinį pasipiktinimą dėl Europos migrantų krizės ir tapo pabėgėlių tragedijos simboliu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Aylano kūnelio, išmesto į krantą, nuotraukos sukėlė tarptautinį pasipiktinimą dėl Europos migrantų krizės ir tapo pabėgėlių tragedijos simboliu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 5:35 AM

Turkijos naujienų agentūrai „Dogan“ Mehmetas Ciplakas papasakojo, kaip meldėsi, kad tas mažas berniukas dar būtų gyvas, kai ėjo jo link ir jį paėmė.

„Artindamasis prie to kūdikio pasakiau sau: „Brangus Dieve, tikiuosi, kad jis gyvas“. Bet jis nerodė jokių gyvybės ženklų. Buvau sugniuždytas“, – sakė jis.

„Turiu šešerių metų sūnų. Akimirką, kai pamačiau tą kūdikį, pagalvojau apie savo paties sūnų ir įsivaizdavau save jo tėvo vietoje. Negalima apsakyti, koks tai buvo liūdnas ir tragiškas vaizdas“, – pridūrė M.Ciplakas.

Jis nežinojęs, kad buvo padaryta nuotrauka, kuri sukėlė atgarsius visame pasaulyje. „Tiesiog dirbau savo darbą“, – sakė jis.

Turkijos vandenyse trečiadienį nuskendus dviem valtims žuvo 12 migrantų, kurie siekė per Egėjo jūrą patekti į Graikiją. Aylano kūnelio, išmesto į krantą Bodrume Turkijos pietvakariuose, nuotraukos sukėlė tarptautinį pasipiktinimą dėl Europos migrantų krizės ir tapo pabėgėlių tragedijos simboliu.

Aylanas, kurio mirtis sukrėtė viso pasaulio sąžinę, penktadienį buvo palaidotas Sirijos Kobanės mieste, kuris yra tapęs Sirijos kurdų pasipriešinimo „Islamo valstybės“ (IS) ekstremistams simboliu.

Kartu su Aylanu nuskendo jo ketverių metų brolis Ghalebas ir motina Rihana. Jo tėvas Abdullah yra vienintelis išlikęs šeimos narys; jis grįžo į Kobanę, kad galėtų būti arčiau žmonos ir vaikų kapų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.