S.Palin paragino imigrantus JAV kalbėti „amerikietiškai“

Buvusi Respublikonų kandidatė į viceprezidentus Sarah Palin imigrantus į JAV paragino išmokti kalbėti „amerikietiškai“, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Praeityje dažnai išjuokta Aliaskos gubernatorė S.Palin nusitaikė į energetikos sekretorės postą, jeigu rinkimuose laimėtų D.Trumpas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Praeityje dažnai išjuokta Aliaskos gubernatorė S.Palin nusitaikė į energetikos sekretorės postą, jeigu rinkimuose laimėtų D.Trumpas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 9:22 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 12:25 AM

Tokia savo pozicija prisijungdama prie respublikonų kandidato rinkimuose Donaldo Trumpo kritikos ispaniškai kalbančiam Jebui Bushui

„Gebėdamas sklandžiai kalbėti ispaniškai, J.Bushas turi pranašumą, nes turime didelę ispanakalbę gyventojų dalį, kuri padeda statyti Ameriką“, – sakė S. Palin.

„Kita vertus, mes galime siųsti žinutę ir sakyti: „Norite būti Amerikoje? Geriau jau atvykite čia legaliai, kitaip – būsite išmesti. Arba kai atvyksite, kalbėkime amerikietiškai.“ Turiu omenyje – kalbėkime angliškai“, – pridėjo politikė, kuri kartu su Johnu McCainu 2008 metais dalyvavo prezidento rinkimuose.

S.Palin, kuri yra populiari tarp kai kurių JAV konservatorių, teigė, kad visų suprantama kalba yra vienas iš tautą vienijančių aspektų. Didžioji dalis nelegalių imigrantų į JAV atvyksta iš Meksikos ar kitų ispaniškai kalbančių Lotynų Amerikos šalių.

J.Bushas antradienį atmetė D. Trumpo pasiūlymą, kad JAV gyvenantys žmonės kalbėtų tik anglų kalba. Politikas, kuris sklandžiai kalba ispaniškai ir dažnai šia kalba prabyla per renginius, pažadėjo ir toliau kalbėti ispaniškai kai tik to prireiks.

Apklausose kol kas stulbinančiai pirmaujantis Respublikonų kandidatas D.Trumpas, kurio tvirta pozicija nelegalių imigrantų klausimu yra tapusi jo skiriamuoju ženklu, yra sakęs: „Mes tauta, kuri kalba angliškai.“

Kai S.Palin kalbėjosi su CNN, ji tikino ispanų kalbos mokiusis mokykloje.

„Taip pat mokiausi ir prancūzų kalbos. Man nereikėjo mokytis abiejų, nes iki mokyklos baigimo šios dvi kalbos man susimaišė“, – pasakojo buvusi Aliaskos gubernatorė.

Politikė taip pat minėjo, jog norėtų būti paskirta energetikos sekretore, jei D. Trumpas laimės rinkimus.

„Aš daug mąsčiau apie Energetikos departamentą, nes energetika yra mano „kūdikis“, nafta ir dujos, ir naudingosios iškasenos, tai dalykai, kuriuos Dievas numetė į šį žemės kraštą mūsų naudojimui, vietoj to, kad pasikliautume nedraugiškomis užsienio tautomis iš kurių galėtume importuoti šiuos resursus“, – aiškino S.Palin.

Parengė Karolina Bobinaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.