Norvegijos premjerė: „Mes nemokame išpirkų“

Norvegas, kuris laikomas įkaitu

Norvegijos premjerė Erna Solberg sako, šalis nepasiduos grupuotės reikalavimams dėl išpirkos mokėjimo.<br>Reuters nuotr.
Norvegijos premjerė Erna Solberg sako, šalis nepasiduos grupuotės reikalavimams dėl išpirkos mokėjimo.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-09-10 10:24, atnaujinta 2017-10-16 14:39

„Mūsų tikslas – grąžinti pilietį namo. Norėčiau aiškiai pabrėžti, kad tai daug pastangų reikalaujantis atvejis“, – teigė ministrė pirmininkė.

E. Solberg neatskleidė norvego tapatybės, tačiau nurodė, kad jam yra apie 40 metų ir nuo pagrobimo pradžios jis buvo laikomas kelių grupuočių nelaisvėje.

„Mes negalime ir nepasiduosime teroristų bei nusikaltėlių daromam spaudimui. Norvegija nemoka išpirkų. Tai yra principas, kurio negalime sulaužyti per susitikimus su ciniškais teroristais“, – kalbėjo premjerė.

Išpirkų mokėjimas galėtų paraginti teroristus grobti kitus Norvegijos piliečius, pridūrė ministrė pirmininkė.

Tinklalapyje, priklausančiame „Islamo valstybei“, buvo išspausdintos nuotraukos su dviem Norvegijos ir Kinijos įkaitais. Puslapyje teigiama, kad išpirkos galėtų užtikrinti jų paleidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.