Už valčių pardavimą pabėgėliams nušalino garbės konsulę

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas nuo pareigų nušalino garbės konsulę Turkijoje. Moteris įtariama pardavinėjusi pabėgėliams valtis, kuriomis šie leidosi į pavojingas keliones į Europą. Apie tai penktadienį pranešama „France TV“ tinklapyje.

Pabėgėliai iš pradžių nukanka iki Turkijos, o iš ten mėgina pripučiamomis valtimis ir kateriais nuplaukti iki Graikijos krantų.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Pabėgėliai iš pradžių nukanka iki Turkijos, o iš ten mėgina pripučiamomis valtimis ir kateriais nuplaukti iki Graikijos krantų.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:25 AM

Sprendimas nušalinti Francoise Olcay priimtas po televizijos reportažo, kuriame parodyta plaukimo prekių parduotuvė. Prie parduotuvės kabojo Prancūzijos vėliava ir lentelė „Prancūzijos garbės konsulė“. Į klausimą, ar čia parduodamos valtys migrantams, savininkė atsakė, kad parduodamos, bet tai nieko nekeičia, nes jeigu jos nebus parduodamos čia, pirkėjai paprasčiausiai įsigis jų kitur. Dėl šios slapta nufilmuotos medžiagos pradėtas žurnalistinis tyrimas.

Prancūzijos žiniasklaidos darbuotojai aptiko pakrantėje pripučiamas valtis, kuriomis plaukia pabėgėliai, tikėdamiesi pasiekti Graikijos salas, ir nusprendė išsiaiškinti, kas jas parduoda. Tyrimas žurnalistus nuvedė iki pajūrio Bodrumo miesto, į garbės konsulės parduotuvę.

Pastaraisiais mėnesiais gerokai išaugo migrantų srautai į Europą. Pabėgėliai iš pradžių nukanka iki Turkijos, o iš ten mėgina pripučiamomis valtimis ir kateriais nuplaukti iki Graikijos krantų. Šiuo metu Turkijoje yra 1,9 mln. pabėgėlių iš Sirijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.