Egiptas veda derybas su Prancūzija dėl „Mistral“

Aukšto lygio Egipto delegacija šiuo metu Paryžiuje veda derybas dėl dviejų „Mistral“ klasės

Egiptas gali dislokuoti lėktuvnešius Raudonojoje ir Viduržemio jūrose, kad įsikištų į konfliktus Libijoje ir Jemene.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš arhyvo
Egiptas gali dislokuoti lėktuvnešius Raudonojoje ir Viduržemio jūrose, kad įsikištų į konfliktus Libijoje ir Jemene.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš arhyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2015, 10:54 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 9:24 AM

Kaip praneša laikraštis „La Tribune“, remdamasis keliais šaltiniais, Egipto derybininkai turi paties prezidento Abdelio Fattaho as Sisi mandatą sudaryti sandorį. Be „Mistral“ lėktuvnešių, Kairas nori įsigyti Prancūzijoje dvi „Gowind“ klasės korvetes.

Derybos užsitęsė todėl, kad Egiptas laiko Prancūzijos prašomą kainą pernelyg didele. Ir nors derėjimasis yra normalus reiškinys, laivų statybos bendrovei DCNS nėra kur trauktis, kadangi ji yra atsidūrusi prie finansinės bedugnės ir negali manevruoti.

Praėjusią savaitę Kairo atstovai vos neatsisakė sandorio, bet didžiulėmis pastangomis derybos buvo atnaujintos, rašo leidinys.

Žurnalistų nuomone, jeigu sandoris bus sudarytas, Egiptas gali dislokuoti lėktuvnešius Raudonojoje ir Viduržemio jūrose, kad įsikištų į konfliktus Libijoje ir Jemene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.