Tibeto dvasinis vadovas nustebino mintimi apie negražias moteris

Dalai Lama nustebino milijonus savo pasekėjų pareikšdamas, kad jeigu jo vietą kada nors užimtų moteris, tam, kad gerai atliktų darbą, ji turėtų būti „labai graži“, skelbia „The Independent“.

Savo iki šiol save feministu vadinęs Tibeto dvasinis vadovas nustebino pareikšdamas, kad jo niekada negalėtų pakeisti negraži moteris.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Savo iki šiol save feministu vadinęs Tibeto dvasinis vadovas nustebino pareikšdamas, kad jo niekada negalėtų pakeisti negraži moteris.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 10:34 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 11:11 PM

Savo iki šiol save feministu vadinęs Tibeto dvasinis vadovas nustebino BBC televizijos žurnalistą per interviu pareikšdamas, kad jo niekada negalėtų pakeisti negraži moteris.

„Moteris turėtų būti patraukli, kitaip nebūtų prasmės', – interviu sakė Dalai Lama.

Senyvas budistų vienuolis taip kalbėjo savo devynių dienų vizito Londone metu. Nors jis dažnai savo kelionių metu žmones moko užjausti kitus, tokie teiginiai galėtų užrūstinti jo gerbėjas.

Ilgametis BBC televizijos žurnalistas Clive'as Myrie pirmiausia Dalai Lamos paklausė, ar moteris kada nors galėtų tapti Tibeto dvasine lydere.

Vienuolis entuziastingai sutiko, kad tokia galimybė egzistuoja ir pakartojo prieš kelerius metus Prancūzijos žurnalistei išsakytą mintį, kad moteriškos lyties Dalai Lama sudėtingame pasaulyje būtų geras dalykas, nes ji „turi daugiau biologinių galimybių rodyti užuojautą ir prielankumą“.

Tada tibetietis palinko prie C.Myrie ir nusišypsojęs pridėjo: „Tada aš reporterei pasakiau, kad jeigu tai būtų moteris, jos veidas turėtų būti patrauklus“.

„Aš suprantu, kad jūs juokaujate? Ar ne?“, – sutriko žurnalistas.

„Tai tiesa“, – patvirtino Dalai Lama.

Šiek tiek nustebintas atsakymo C.Myrie tada nukreipė kalbą paklausdamas, kaip dvasinis lyderis jaučiasi savo „religinės roko žvaigždės“ vaidmenyje.

Dabartinis Dalai Lama, kurio tikrasis vardas yra Tenzinas Gyatso, 1989 metais gavo Nobelio taikos premiją.

80 metų dvasinis lyderis yra šlovinamas aktyvistų ir žvaigždžių Vakaruose dėl savo pastangų kovoti už Tibeto nepriklausomybę.

Pagal Tibeto budistų tradicijas, sulaukęs maždaug 90 metų su kitais budistų lyderiais jis turės nuspręsti, kas taps jo įpėdiniu – 15-ąja Dalai Lamos reinkarnacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.