ES nepageidaujamas Krymo vicepremjeras prasmuko į Lenkiją

Rusijos aneksuoto Krymo vicepremjeras Dmitrijus Polonskis šią savaitę sugebėjo patekti į Lenkiją, nors jo pavardė yra įtraukta į ES „juodąjį sąrašą“, skelbia „EU Observer“.

D.Polonskis (nuotr. kairėje) pro pasienio apsaugos tarnybas prasmuko pateikęs Rusijos piliečio pasą, kuriame jo pavardė buvo parašyta šiek tiek kitaip.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
D.Polonskis (nuotr. kairėje) pro pasienio apsaugos tarnybas prasmuko pateikęs Rusijos piliečio pasą, kuriame jo pavardė buvo parašyta šiek tiek kitaip.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 7:34 AM

Politikas, kuriam yra draudžiama atvykti į ES teritoriją, dalyvavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) taikos stebėjimo institucijos susitikime.

Lenkijos žiniasklaida praneša, kad D.Polonskis pro pasienio apsaugos tarnybas prasmuko pateikęs Rusijos piliečio pasą, kuriame jo pavardė buvo parašyta šiek tiek kitaip.

„Juodajame sąraše“ pavardės yra rašomos lotyniškomis raidėmis, tačiau rusiški ir ukrainietiški to paties vardo variantai kartais gali skirtis. 

Klaida buvo pastebėta, kai D.Polonskis su žiniasklaida pasidalino nuotraukomis, kuriose jis užfiksuotas posėdžių salėje. 

„Tai lemtinga klaida“, – penktadienį pripažino Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna po to, kai Ukrainos ambasadorius pateikė protestą dėl D.Polonskio buvimo šalyje. 

Lenkijos pareigūnai tikina jam vizos neišdavę. 

ESBO atstovė Lauren Baranowski patviritno, kad D.Polonskis dalyvavo debatuose „atstovaudamas Krymo žmoonėms“. 

D.Polonskis prisidėjo organizuojant Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją 2014 metais.  

Rugsėjo mėnesį išplėtė sankcijas dar didesniam skaičiui Rusijos piliečių, kurie yra kaltinami dalyvavę aneksijoje ir kai kuriems Rytų Ukrainoje veikiantiems prorusiškų separatistų lyderiams. 

Daugiau kaip 150 žmonių ir 37 organizacijų turtas esantis ES teritorijoje yra įšaldytas, o draudimas gauti vizą galioja iki 2016 metų kovo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.