Turkija ragina Rusiją nutraukti atakas Sirijoje

Turkija ir jos partnerės JAV

Rusijos veiksmai toliau eskaluoja konfliktą ir kursto ekstremizmą<br>AP nuotr.
Rusijos veiksmai toliau eskaluoja konfliktą ir kursto ekstremizmą<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-02 10:56, atnaujinta 2017-10-12 07:46

Bendrame pareiškime su JAV, Britanija, Prancūzija, Vokietija ir Persijos įlankos arabų šalių sąjungininkėmis Turkija nurodė, kad Rusijos veiksmai toliau eskaluoja konfliktą ir kursto ekstremizmą.

„Reiškiame didelį susirūpinimą dėl Rusijos kariuomenės stiprinimo Sirijoje, o ypač dėl Rusijos karinių oro pajėgų atakų prieš Hamos, Homso ir Idlibo miestus“, – sakoma pareiškime, kuriame priduriama, kad per oro antpuolius, nusinešusius civilių gyvybes, nebuvo taikytasi į „Islamo valstybės“ pozicijas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį teigė, esą tvirtinimai, kad per Rusijos oro antskrydžius Sirijoje žuvo civilių, yra „informacijos ataka“.

Maskvos sprendimas prisijungti prie Sirijos pilietinio karo prezidento Basharo al-Assado prašymu ir padidėjęs Irano kariuomenės įsikišimas gali reikšti esminį posūkį konflikte, į kurį įsitraukė dauguma pasaulio karinių jėgų. Libano šaltiniai ketvirtadienį pranešė, kad į Siriją atvyko šimtai Irano sausumos pajėgų kariškių, remiančių B. al Asado vyriausybės pajėgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.