Kišiniovo centre ruošiamasi milžiniškai protesto akcijai

Demonstracijos dalyviai, reikalaujantys atsistatydinti aukščiausius Moldovos valdžios pareigūnus, užblokavo važiuojamąją centrinio Kišiniovo bulvaro dalį. Sekmadienį milžiniškai protesto akcijai besirengiantys opozicionieriai čia pasistatė palapines, skelbia naujienų agentūra IPN.

Sekmadienį Kišiniove planuojami protestai, į kuriuos, kaip manoma, gali susirinkti iki 100 tūkst. žmonių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Sekmadienį Kišiniove planuojami protestai, į kuriuos, kaip manoma, gali susirinkti iki 100 tūkst. žmonių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:10 AM

Į protesto vietą sušaukta šimtai specialiųjų policijos padalinių pareigūnų, tačiau opozicinės socialistų partijos deputatai protestuotojus ir policiją atskyrė gyvąja žmonių grandine.

„Prie mūsų prisijungė dar keli šimtai žmonių. Naktį iš penktadienio į šeštadienį pastatytos palapinės Stefano Didžiojo bulvaro važiuojamojoje dalyje, tarp parlamento ir prezidento rezidencijos“, – žurnalistams sakė „Mūsų partijos“ lyderis Renatas Usatyj.

Politikas paaiškino, kad sustiprinti savo spaudimą opozicijos nariai nusprendė atsisakius iš posto pasitraukti šalies prezidentui Nicolae Timofti.

Sekmadienį Kišiniove planuojami protestai, į kuriuos, kaip manoma, gali susirinkti iki 100 tūkst. žmonių.

Judėjimo „Taip“ atstovai kritikuoja vyriausybę už tai, kad ši iki šiol ignoravo protestuotojus, tačiau sekmadienio demonstracijoje ketinama „ne prašyti, bet atsiimti savo valstybę“.

Opozicinis judėjimas „Taip“, sudarytas iš žurnalistų, politologų ir pilietinės visuomenės veikėjų kviečia susirinkti į spalio 4 dieną organizuojamą mitingą pabrėždami, kad parlamente per dažnai yra nusprendžiamas šalies likimas.

Kišioniovo centre susirinksiantys protestuotojai reikalauja vyriausybės atsistatydinimo ir išankstinių rinkimų. Tačiau šiuos reikalavimus dabartinė valdžia atmeta, teigdami, jog tai nustumtų Moldovą į gilią politinę ir ekonominę krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.