D. Cameronas griežtai įspėjo Rusiją: „Remiate skerdiką“

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas griežtai įspėjo Rusiją dėl jos vykdomų atakų prieš Sirijos sukilėlius.

D.Cameronas teigia, kad Rusija daro didžiulę klaidą.<br>AP nuotr.
D.Cameronas teigia, kad Rusija daro didžiulę klaidą.<br>AP nuotr.
D.Cameronas taip pat paskatino Rusiją prisijungti prie Jungtinės Karalystės kovoje prieš teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Cameronas taip pat paskatino Rusiją prisijungti prie Jungtinės Karalystės kovoje prieš teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-04 13:36, atnaujinta 2017-10-12 00:14

Ministras pirmininkas BBC patikino, kad Rusijos sprendimas remti Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą yra „milžiniška klaida“.

„Jie remia skerdiką B.al-Assadą, o tai yra milžiniška klaida ir jiems, ir pasauliui. Tai padarys regioną dar nestabilesnį, paskatins daugiau žmonių prisijungti prie radikalų ir sustiprins terorizmą“, – sekmadienį dalyvaudamas Konservatorių partijos konferencijoje sakė D.Cameronas.

Premjeras taip pat paskatino Rusiją prisijungti prie Jungtinės Karalystės kovoje prieš teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“.

„Norėjau pasiūlyti jiems pakeisti kryptį ir prisijungti prie mūsų kovoje su „Islamo valstybe“. Tačiau jie turi suprasti, kad jeigu norime sukurti saugumą regione, mums reikia kito lyderio nei B.al-Assadas. Jis negali suvienyti Sirijos žmonių“, – pridėjo D.Cameronas.

Šią savaitę Rusijos lėktuvai apšaudė nemažai taikinių Sirijoje, taip dramatiškai padidindami užsienio jėgų įsitraukimą į jau penkerius metus vykstantį konfliktą. 

Tačiau Vakarai kritikuoja Maskvą, nes ši daugiausiai apšaudo prieš jos remiamą B.al-Assadą kovojančius sukilėlius, o ne „Islamo valstybės“ džihadistus. 

„Dauguma Rusijos antskrydžių, kiek mums teko pastebėti, buvo nukreipti į Sirijos dalį, kuri yra kontroliuojama ne „Islamo valstybės“, bet kitų režimo oponentų“, – kalbėjo D.Cameronas. 

Ministras pirmininkas pažadėjo padidinti Jungtinės karalystės karinius pajėgumus kovoje su „Islamo valstybe“ Irake ir Sirijoje. Tarp būsimų žingsnių – ir karališkųjų oro pajėgų (RAF) turimų bepiločių tolimųjų nuotolių lėktuvų skaičiaus padvigubinimas.

Pasak jo, šalis planuoja išleisti šimtus milijonų svarų specialiosioms pajėgoms, nes jai būtina atremti kylančias terorizmo grėsmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.