A. Lukašenka: „Baltarusijai nereikia Rusijos karinės bazės“

Baltarusijai rusų kontroliuojamos karinės oro bazės nereikia. Tai antradienį pareiškė šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka, skelbia naujienų agentūra BELTA.

A.Lukašenka teigė esąs nustebęs, kodėl Rusijos žiniasklaidoje tiek kalbama apie karinę bazę Baltarusijoje.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
A.Lukašenka teigė esąs nustebęs, kodėl Rusijos žiniasklaidoje tiek kalbama apie karinę bazę Baltarusijoje.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 7:30 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 4:41 PM

A.Lukašenka teigė esąs nustebęs, kodėl Rusijos žiniasklaidoje tiek kalbama apie karinę bazę Baltarusijoje.

„Pastaruoju metu girdėjau daug pasipriešinimo Rusijos oro bazės įrengimui. Tačiau aš nieko apie tai nesu girdėjęs. Aš esu tas, kuris turės nuspręsti ir tikrai nieko negirdėjau“, – Minske mįslingai pareiškė prezidentas.

„Mums reikia lėktuvų, o ne oro bazės. Turime nuostabių pilotų ir aviacijos mokyklą. Kam mums galėtų reikėti bazės? Mums reikia ginklų, kad geriau apsaugotume savo sienas, tačiau mes nesiruošiame kariauti ir tai jau ne kartą sakiau“, – kalbėjo šalies vadovas.

Minske prieš Rusijos planus įkurti karinių oro pajėgų bazę Baltarusijoje sekmadienį protestavo apie tūkstantis opozicijos aktyvistų.

Demonstracijos dalyviai tvirtino, kad tokia bazė dar labiau padidintų įtampą regione, kuri jau dabar išaugusi dėl konflikto Ukrainoje. Pasak jų, Baltarusija tokiu atveju nebegalėtų išlikti neutrali, tęsiantis priešpriešai tarp Rusijos ir Vakarų šalių.

Baltarusijoje jau veikia radiolokacijos ir karinių jūrų pajėgų ryšių centras, tačiau tokia karinės bazė būtų pirmoji.

Rusija jau kurį laiką prašo leisti Baltarusijos teritorijoje statyti naują karinę oro bazę. Ji turėtų išdygti Babruiske Rytų Baltarusijoje ir galėtų priimti rusų pilotuojamus naikintuvus SU-27.

Ši karinė bazė ryškiai išplėstų Rusijos karinės galios erdvę į Vakarus ir leistų Rusijai grasinti ne tik Ukrainai, bet ir Lenkijai, Latvijai ir Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę