Lenkai baigė nacių traukinio paieškas

Lenkijos kariuomenė, savaitgalį

Legendomis apipinto traukinio vietą neva aptikę vyriškiai reikalauja valdžios 10 proc. jų tariamo radinio vertės.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Legendomis apipinto traukinio vietą neva aptikę vyriškiai reikalauja valdžios 10 proc. jų tariamo radinio vertės.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2015, 4:16 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:25 PM

Šalies gynybos ministras ir vicepremjeras Tomasz Siemoniakas taip pat patvirtino, kad vietovėje, esančioje Pietvakarių Lenkijoje, netoli Valbžycho miesto, nebuvo rasta nei cheminių medžiagų, nei sprogmenų.

„Mums, regiono gubernatoriui ir Gynybos ministerijai, buvo svarbu pašalinti bet kokią grėsmę, – kalbėjo T. Siemoniakas. – Lankydamasis Valbžyche, supratau, kad žmonės baiminasi tokio pavojaus“.

Ministras pažymėjo, kad kitas traukinio paieškų etapas priklausys nuo vietos valdžios. T. Siemoniako teigimu, jame nedalyvaus šalies kariškiai.

Vietovėse, kur, kaip manoma, yra paslėptas lobių prikrautas nacių traukinys, buvo nuspręsta atlikti paieškas, kadangi galvota, kad, bandydami apsaugoti krovinį, naciai tose teritorijose galėjo palikti minų.

Rugpjūtį lenkas ir vokietis pranešė georadaru aptikę paslėpto Antrojo pasaulinio karo laikų nacių traukinio vietą.

1943 metais nacių režimas Žemutinėje Silezijoje inicijavo projektą „Riese“ – didelio požeminio tinklo statybas. Vieta, kur, kaip įtariama, prieš 70 metų buvo paslėptas nacių traukinys, yra geležinkelio ruože tarp Vroclavo ir Valbžycho. Abi vietovės prieš ir per Antrąjį pasaulinį karą priklausė Vokietijai.

Karo pabaigoje vokiečiai, bėgę nuo besiartinančios Raudonosios armijos, kartu per Vokietiją ir nacių okupuotą Europą gabeno didžiulius turtus.

Legendomis apipinto traukinio vietą neva aptikę vyriškiai reikalauja valdžios 10 proc. jų tariamo radinio vertės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.