Tragedija JAV: vienuolikmetis nušovė aštuonerių metų kaimynę

Nepilnametis apkaltintas pirmojo laipsnio žmogžudyste.

Tragedija JAV: vienuolikmetis nušovė aštuonerių metų kaimynę (dešinėje).<br>„Facebook“ nuotr.
Tragedija JAV: vienuolikmetis nušovė aštuonerių metų kaimynę (dešinėje).<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2015, 8:05 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 7:23 PM

Nepilnametis apkaltintas pirmojo laipsnio žmogžudyste.

Pasak policijos, mergaitę berniukas nušovė šeštadienio vakarą. Tai jis padarė tėvo šautuvu, kai mergaitė atsisakė parodyti savo šuniuką.

„Jis paprašė mergaitės parodyti savo šuniukus, – pasakoja vaikų pokalbį nugirdusi kaimynė.- Ji pasakė „ne“ ir ėmė juoktis“.

Mergaitės mama sakė, kad vaikai kartu ėjo į mokyklą.

„Jis mano dukrą pravardžiavo, iš jos šaipėsi, elgėsi su ja bjauriai. Kurį laiką jis buvo nustojęs, tačiau vakar ją nušovė“, -sakė mergaitės mama WATE-TV žurnalistams.

Netoliese gyvenanti moteris sakė išgirdusi šūvį, o išbėgusi į lauką pamatė mergaitę gulint ant žolės.

Ginklas turėjo būti užrakintas ir nepasiekiamas

Sukrėstai L.Dyer sunkiai sekėsi tramdyti sielvartą, kai ji, stovėdama prie savo namų slenksčio Vait Paine, vietos televizijai pasakojo apie šią tragediją.

„Noriu, kad ji grįžtų ir galėčiau vėl ją apkabinti. Tai neteisinga. Myluokite ir bučiuokite savo vaikus kasvakar, nes negalite būti tikri, kad kitą dieną būsite drauge, – sakė moteris. – Tikiuosi, kad berniukas gavo pamoką, atėmęs mano vaikelio gyvybę. O aš nebegaliu jos susigrąžinti.“

Motina sakė, kad McKayla buvo jos „brangi mažylė, mamos dukrytė“. „Ji mokėjo priversti šypsotis net būnant prasčiausios nuotaikos“, – pasakojo moteris. Džefersono apygardos šerifas Budis McCoigas sakė, kad berniukui buvo pareikštas kaltinimas dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės. Teisėjas nurodė iki kito teismo posėdžio, kuris paskirtas spalio 28 dieną, laikyti vaiką nepilnamečių sulaikymo įstaigoje. „Tai tragiškas incidentas, kai vienuolikametis vaikas atima gyvybę aštuonerių metų vaikui“, – sakė šerifas telefonu AFP.

Netoli Noksvilio esantį nedidelį Vait Paino miestelį smarkiai sukrėtė ši tragedija. Vietos mokykla ir bažnyčia stengiasi padėti bendruomenei atsigauti po patirto šoko, sakė B.McCoigas. Šerifas atsisakė atskleisti daugiau detalių, nurodęs, kad nusikaltimą įvykdžiusio berniuko šeimoje auga dar penki vaikai, o mergaitės – du.

„Mėginame juos apsaugoti, nes ši tragedija paveikė ir juos“, – sakė pareigūnas. Vaikų kaimynė Chastity Arwood pasakojo žiūrėjusi futbolo rungtynes, kai išgirdo šūvį. Išbėgusi į lauką ji pamatė žolėje gulinčią mergaitę, kuri smarkiai kraujavo. „Tas ginklas turėjo gulėti užrakintas ar mažų mažiausiai būti nepasiekiamas ranka“, – sakė moteris.

„Mėginu guosti jos mamą, tetą, močiutę, senelį, sesę ir brolį – tai sunkiausias dalykas, kurį man yra tekę daryti“, – pridūrė ji.

„The Gun Violence Archive“ pelno nesiekianti organizacija, kuri renka informaciją apie nelaimes, įvykusias dėl ginklų panaudojimo, teigia, kad per šiuos metus JAV nukentėjo ar buvo nužudyti 559 vaikai iki 11 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.