Respublikonė prieš islamistus ketina kovoti Viduramžių metodais

Kol daugelis pasaulio politikų ir saugumo analitikų pripažįsta, kad išties nėra jokio paprasto būdo išspręsti problemoms Sirijoje ir Irake, JAV respublikonų kandidatai rikiuojasi į eilę su nepakartojamomis savo idėjomis, rašo „The Independent“.

Respublikonų kandidatė mano, kad jos sukauptos žinios apie viduramžių istoriją padėtų nugalėti kraugerišką teroristinę grupuotę.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Respublikonų kandidatė mano, kad jos sukauptos žinios apie viduramžių istoriją padėtų nugalėti kraugerišką teroristinę grupuotę.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-07 09:59, atnaujinta 2017-10-11 15:48

Donaldas Trumpas pareiškė, kad jis turi „kvailiams nepralaidų“ planą, kaip nugalėti „Islamo valstybę“, tik niekam apie jį nepasakoja. Tuo tarpu Benas Carsonas ketina „išsiųsti ten kariuomenę“, nes toks sprendimas visada atnešdavo puikius rezultatus praeityje.

Naujausią šviesią idėją, kuri kilo iš Respublikonų stovyklos, išsakė Carly Fiorina. Plačiai pripažinta paskutinių šios partijos debatų laimėtoja pareiškė, kad dėl jos mokslinio laipsnio viduramžių istorijoje, ji yra tinkamas žmogus nugalėti ekstremistinei teroristų grupuotei.

„Pagaliau mano laipsnis viduramžių istorijoje ir filosofijoje tapo naudingas. Todėl, kad „Islamo valstybė“ (IS) nori mus tikrąja to žodžio prasme sugrąžinti į viduramžius“, – šeštadienio naktį Naujojo Hampšyro miesto tarybos susitikime sakė C.Fiorina.

Politikė bandė patikslinti, kokiu būtent būdu jos bakalauro laipsnis iš Stanfordo padės atliekant sudėtingas vyriausiojo vado pareigas.

Buvusi įmonės „Hewlett-Packard“ generalinė direktorė aiškino, jog bendradarbiautų su tokiomis šalimis kaip Turkija, kad koordinuotų planus ir smulkiai apibūdino daug žiaurių grupuotės naudojamų technikų.

„Visi „Islamo valstybės“ naudojami metodai, tokie, kaip nukryžiavimas, galvos nukirtimas, gyvų žmonių deginimas, buvo įprasti viduramžiais.

Mes negalime tiesiog nusisukti ir apsimesti, jog perdedama teigiant, kad IS nori savo valdomą teritoriją sugrąžinti į viduramžius. Jie išties nori ir bando tai padaryti“, – tvirtino C.Fiorina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.