Šiaurės Korėjos lyderis atleido iš pareigų savo seserį

Kim Jong-unas sesuo

Šiaurės Korėjos valdžios veiksmai – nenuspėjami.<br>AP nuotr. iš archyvo
Šiaurės Korėjos valdžios veiksmai – nenuspėjami.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2015, 9:03 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 12:52 AM

26-erių Kim Yo-jong pernai buvo paaukštinta daugelyje pareigų ir netgi dirbo vyresniojo brolio patarėja. Šalies žiniasklaidoje apibūdinta kaip pagrindinė „Darbininkų partijos Centrinio komiteto“ darbuotoja, Šiaurės Korėjos lyderio sesuo rūpinosi Kim Čen Uno įvaizdžiu ir saugumu.

Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“ pranešė, kad Kim Yo-jong buvo nušalinta nuo pareigų po incidentų, nutikusių Pchenjano diktatoriui. Gegužę per jaunimo festivalį Kim Jong-unas apsupo įsiaudrinusių piliečių minia, pradėjusi jį tampyti už rankų ir kojų. Partijos pareigūnai bandė sustabdyti minią, tačiau buvo nustumti į šoną. Tvarka buvo atkurta tik tada, kai karines uniformas vilkintys asmens sargybiniai suformavo užtvarą aplink Kim Jong-uną. Be kita ko, šiemet per vizitą į kolektyvinį ūkį vienas muzikantas gitara netyčia vos nepataikė šalies lyderiui į veidą.

Kim Jong-uno sesuo, prisidengusi Kim Jong-sun vardu, studijavo Šveicarijoje tuo pačiu metu kaip ir brolis, o žiniasklaida rašė, kad jau tada ji buvo atsakinga už kasdienį brolio tvarkaraštį ir jo stiliaus bei šukuosenos koordinavimą.

Pietų Korėjos laikraštis taip pat pranešė, kad mergina anksčiau dirbo valdančiosios partijos Propagandos ir agitacijos departamento vadove ir prisidėjo prie dviejų amerikiečių krepšininko Denniso Rodmano kelionių į Pchenjaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.