V. Ušackas Rusijos elitą pakvietė į išskirtinį koncertą

Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas pakvietė Rusijos elitą pagerbti Antrojo pasaulinio karo aukas Maskvos konservatorijos didžiojoje salėje – vienoje geriausių ir prestižiškiausių Rusijos koncertų salių.

V.Ušackas ragino nekartoti istorijos klaidų<br>Reuters nuotr.
V.Ušackas ragino nekartoti istorijos klaidų<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, specialiai lrytas.lt, Maskva

Oct 9, 2015, 3:58 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 2:03 AM

V.Ušackas kartu su Rusijos stačiatikių bažnyčios dvasininku, Volokolamsko metropolitu Hilarijonu Alfejevu, surengė labdaringą koncertą Antro pasaulinio karo aukoms atminti.

Koncerte skambėjo tik vienas, bet didingas kūrinys: kompozitoriaus Benjamino Britteno „Karo Requiem“.

Jį atliko iškilūs atlikėjai: Rusijos nacionalinis simfoninis orkestras, Maskvos sinodo choras, Valstybinis akademinis choras ir trys solistai – baritonas iš Vokietijos Stefanas Gentsas, sopranas iš Rusijos Svetlana Kasian ir tenoras iš JAV Dominicas Armstrongas. Dirigavo britas Martynas Brabbins.

Į Maskvos konservatorijos didžiąją salę „Karo Requiem“ subūrė visą Rusijos intelektualų grietinėlę. Tačiau čia neapsilankė nei vienas atstovas iš politikų rato. Galbūt renginys, kuriame buvo akivaizdžiai pasisakoma prieš karą, nederėjo su dabartiniais įvykiais Sirijoje.

„Mes susirinkome čia šiandien, kad pagerbtume visų Antrojo pasaulinio karo aukų atminimą. Daugiau nei 60-ies milijonų. Tokia šiandien yra Prancūzijos populiacija arba Jungtinės Karalystės. Tiek daug žmonių žuvo per Antrąjį pasaulinį karą. Mes turime įsiminti šiuos baisius skaičius. Tai turi niekada nebepasikartoti!“, – pradėdamas renginį kalbėjo V.Ušackas.

Prieš pradedant įspūdingą koncertą, V.Ušackas ragino nekartoti istorijos klaidų.

„Diktatoriai, siekiantys absoliučios valdžios, ginantys vienos tautos ar rasės viršenybę, sąmokslai, padalinę Europą nepaisant laisvos žmonių valios, atvedė prie tragedijos ir milijonų žmonių mirties. Mūsų pareiga – sau patiems ir dėl mūsų vaikų bei anūkų ateities – atkreipti dėmesį į istorijos perspėjimą ir užkirsti kelią pasikartojančioms klaidoms ir praeities nusikaltimams“, – kalbėjo Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.