Irako pajėgos atakavo „Islamo valstybės“ vadą

„Jo sveikatos būklė nėra žinoma“, – pažymima pranešime. 

Ar džihadistų lyderis išgyveno – nežinoma.<br>AFP nuotr.
Ar džihadistų lyderis išgyveno – nežinoma.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 6:47 PM

„Irako oro pajėgos surengė didvyrišką operaciją, kurios taikinys buvo nusikaltėlio teroristo Abu Bakro al Baghdadi kolona“, – sakoma bendrame Irako saugumo pajėgų pranešime. 

Pranešime priduriama, jog kol kas nežinoma, kas nutiko kalifu pasiskelbusiam IS lyderiui, kuris vyko į Karablą susitikti su savo grupuotės vadais. 

„Jo sveikatos būklė nėra žinoma“, – pažymima pranešime. 

Irako saugumo šaltiniai jau ne kartą yra sakę, kad A.B.al Baghdadi buvo sužeistas arba nukautas, bet tie pareiškimai niekada nebūdavo patvirtinami. 

Sekmadienio pareiškimą paskelbė „karo žiniasklaidos kuopelė“ – struktūra, kuri atnaujina informaciją apie karą su IS ir skelbia pranešimus Vidaus reikalų ministerijos, Gynybos ministerijos bei sukarintų Liaudies mobilizacinių pajėgų vardu. 

Karabla yra prie Eufrato upės, vos penki kilometrai nuo sienos su Sirija. Pareiškime nenurodoma, kada smūgis buvo suduotas. 

Jame sakoma, kad operacija buvo įvykdyta koordinuojant veiksmus su Irako vidaus reikalų ministerijos žvalgyba ir jungtinės operacijų vadovybės centru, kuriame dirba ir kariniai patarėjai iš JAV vadovaujamos koalicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.