Britui Saudo Arabijoje gresia 350 rimbo kirčių už vyno gėrimą

Pagyvenusiam Didžiosios

Britui Saudo Arabijoje gresia 350 rimbo kirčių už vyno gėrimą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Britui Saudo Arabijoje gresia 350 rimbo kirčių už vyno gėrimą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2015, 10:18 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 5:20 AM

74-erių Karlo Andree vaikai paprašė Britanijos premjero Davido Camerono pagalbos. Pasak jų, tėvas anksčiau sirgo vėžiu, o tai itin susilpnino jo sveikatą. Be to, pensininkas serga astma.

Vyriškio dukra Kirsten Piroth pasakojo BBC, kad jos tėvas yra tvirtos dvasios, tačiau jo sveikata nėra puiki, todėl ši bausmė ją galėtų dar labiau pabloginti.

K. Andrė šiuo metu Saudo Arabijoje atlieka vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Po atliktos bausmės vyrui gresia dar ir viešas nuplakimas.

Britas 25-erius metus dirbo naftos pramonėje Saudo Arabijoje, kurioje įstatymai draudžia vartoti alkoholį. Pernai šios šalies pareigūnai sulaikė 57-erių australą Peterį Mutty, kuris, kaip ir K.Andree, buvo apkaltintas naminio alkoholio laikymu. Australas atliko penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę kalėjimo kameroje kartu su žmogžudžiais ir prievartautoju, o po to turėjo iškęsti 28 rimbo kirčius.

Britanijos pareigūnai teigia, kad šis 74-erių vyriškio atvejis yra atidžiai stebimas. Pasak jų, Didžiosios Britanijos ambasados personalas teikia jam pagalbą, tikrina K. Andrė kalinimo sąlygas ir siekia jo išlaisvinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.