Reiškia susirūpinimą dėl orlaivių susidūrimų Sirijoje

JAV atsisako ir pati vykti į Maskvą, ir priimti delegaciją iš Maskvos

Nuo Rusijos oro antskrydžių pradžios Sirijoje jau užfiksuota pustuzinis vos per plauką neįvykusių susidūrimų.<br>Ria Novosti nuotr.
Nuo Rusijos oro antskrydžių pradžios Sirijoje jau užfiksuota pustuzinis vos per plauką neįvykusių susidūrimų.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2015, 11:29 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 3:08 AM

Rusijos pradėta aviacijos kampanija Sirijoje sukėlė susirūpinimą dėl atsitiktinių Maskvos ir Vašingtono orlaivių susidūrimų ore. Nuo Rusijos oro antskrydžių pradžios Sirijoje jau užfiksuota pustuzinis vos per plauką neįvykusių susidūrimų.

Jungtinės Valstijos teigia, kad nekeis karinių oro operacijų prieš „Islamo valstybę“ ir nesikeis žvalgybine informacija su Maskva, atsižvelgdamos į Rusijos teikiamą paramą Sirijos prezidentui Basharui al-Assadui. Tačiau Pentagonas sutiko tartis su Maskva dėl pagrindinių oro erdvės saugumo procedūrų Sirijoje.

„Net jei mes ir toliau nesutariame dėl Sirijos politikos, mes turime bent jau susitarti dėl mūsų lakūnų saugumo užtikrinimo“, – teigė Pentagono vadovas Ashtonas Carteris.

Vašingtonas siūlo Maskvai susitarti dėl saugaus atstumo išsaugojimo tarp JAV ir Rusijos orlaivių ir bendro radijo dažnių naudojimo.

A. Carteris pranešė, kad trečias derybų etapas tarp JAV ir Rusijos kariuomenių įvyks trečiadienį.

JAV atsisako ir pati vykti į Maskvą, ir priimti delegaciją iš Maskvos

Rusijos užsienio reikalų sekretorius Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos atsisako siųsti aukšto rango kariuomenės pareigūnų delegaciją į Maskvą aptarti griežtesnio kovos veiksmų Sirijoje koordinavimo, kaip siūlo Maskva. Pasak S.Lavrovo, tokį pasiūlymą pateikė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, lankydamasis Niujorke rugsėjo pabaigoje.

Taip pat buvo numatyta, kad antrajame etape į JAV būtų siunčiama Rusijos delegacija, kuriai vadovautų ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas, sakė ministras ir pridūrė, kad antradienį Vašingtonas taip pat pranešė nepriimsiantis Rusijos delegacijos.

Atako 40 „Islamo valstybės“ objektų

Rusijos karo lėktuvai per praėjusią parą atliko 41 skrydį ir atakavo 40 „Islamo valstybės“ objektų Sirijoje, pranešė Rusijos gynybos ministerijos pareigūnas vietos naujienų agentūroms trečiadienį.

Per šias atakas Rusijos oro pajėgos sunaikino netoli Alepo esančias dirbtuves, kuriose teroristai gamino mirtininkų naudojamus sprogstamuosius užtaisus, informavo ministras Igoris Konašenkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.