Irane nuo lainerio „Boeing 747“ atitrūko variklio detalė

Lėktuvo „Boeing 747“,

Irane nuo lainerio „Boeing 747“ atitrūko variklio detalė.<br>AP asociatyvi nuotr.
Irane nuo lainerio „Boeing 747“ atitrūko variklio detalė.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-10-15 16:32, atnaujinta 2017-10-09 20:31

„Boeing 747“, kuriame buvo 300 keleivių, turėjo skristi iš Mehrabado oro uosto sostinėje į Bandar Abaso miestą pietų Irane. Laineriui vos pakilus vieno iš keturių jo variklių detalė atitrūko ir nukrito netoli oro uosto esančiame lauke, o lėktuvas turėjo sugrįžti ir tūpti avariniu režimu.

Privačios oro bendrovės „Mahan Air“ direktoriaus pavaduotojas Faramarzas Sarvi sakė valstybinei televizijai, kad pilotai priėmė sprendimą grįžti į oro uostą praėjus dviem minutėms po pakilimo, kai „trečiojo variklio dalis atitrūko ir rėžėsi į lėktuvo korpusą“.

Iranas desperatiškai trokšta atnaujinti savo pasenusį civilinės aviacijos parką, kurį sudaro 140 tebenaudojamų lainerių, tačiau negali to padaryti dėl sankcijų, paskelbtų šiitiškai respublikai dėl jos vykdomos branduolinės programos ir kitų priežasčių. Dėl tos pačios priežasties oro bendrovėms taip pat sunku gauto atsarginių detalių.

Rugpjūtį vienas civilinės aviacijos pareigūnas sakė, kad jos šalis planuoja kasmet įsigyti 80–90 lėktuvų „Airbus“ ir „Boeing“, kol suformuos naują 300 lainerių parką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.