Ampulė su Jono Pauliaus II krauju perkelta į kitą vietą

Ampulė, kurioje saugomas

38 mln. gyventojų turinčioje Lenkijoje katalikais save laiko apie 80 proc. žmonių, bet bažnyčių lankomumas pastaruoju metu stabiliai mažėja.<br>AP nuotr. iš archyvo
38 mln. gyventojų turinčioje Lenkijoje katalikais save laiko apie 80 proc. žmonių, bet bažnyčių lankomumas pastaruoju metu stabiliai mažėja.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Oct 17, 2015, 3:13 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:15 PM

„Šis renginys yra grynai religinio pobūdžio. Mes jo nenaudosime politiniams tikslams“, – sakė dešiniųjų pažiūrų senatorius Kazimierzas Jaworskis, šio projekto sumanytojas.

Lenkas Karolis Wojtyla popiežiumi tapo 1978 metais ir ėjo tas pareigas iki savo mirties 2005-aisiais. Pernai jis buvo paskelbtas šventuoju, dideliam jo gerbėjų tėvynėje džiaugsmui.

K.Jaworskis sakė naujienų agentūrai AFP, kad daugumos ir opozicijos senatoriai paaukojo pinigų relikvijoriui, į kurį buvo įtaisyta ampulė, gauta iš kardinolo Stanislawo Dziwiszo – buvusio Jono Pauliaus II sekretoriaus ir dabartinio Krokuvos arkivyskupo.

Romos ligoninės, kurioje užgeso Jonas Pauliu II, gydytojai paėmė kraujo prieš pat jo mirtį ir perdavė jį S.Dziwiszui, kuris tą mėginį supylė į kelias ampules. Jos saugomos skirtingose vietose.

Parlamento koplyčioje jau anksčiau buvo pastatytas krėslas, kuriame sėdėdamas Jonas Paulius II sakė kalbą Lenkijos įstatymų leidėjams ir senatoriams 1999 metais.

38 mln. gyventojų turinčioje Lenkijoje katalikais save laiko apie 80 proc. žmonių, bet bažnyčių lankomumas pastaruoju metu stabiliai mažėja.

57 proc. lenkų reguliariai lankydavo sekmadienio mišias komunistų valdymo laikais, kai Katalikų bažnyčios autoritetas buvo labai stiprus dėl Jono Pauliaus II pontifikato ir kai ji buvo tapusi svarbiu prieglobsčiu opozicijai. Tačiau 2013 metais tokių uolių katalikų tebuvo 39 procentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.