R. Mladičiaus gynybos liudytojo mirtis buvo natūrali

Buvusio Bosnijos serbų pajėgų

Tarptautinis tribunolas buvusiai Jugoslavijai ir Tarptautinis Teisingumo Teismas yra pripažinę Srebrenicos žudynes genocidu.<br>ViDA press nuotr.
Tarptautinis tribunolas buvusiai Jugoslavijai ir Tarptautinis Teisingumo Teismas yra pripažinę Srebrenicos žudynes genocidu.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2015, 6:43 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:36 PM

Anatomo patologo Dušano Dunjičiaus kūnas buvo rastas vieno Hagos viešbučio kambaryje praėjusią savaitę, netrukus iki jo numatyto liudijimo JT teisme.

Olandijos pareigūnai atliko D.Dunjičiaus palaikų autopsiją, kurioje dalyvavo ir serbų patologas, nurodė TTBJ.

„Autopsijos išvada buvo tokia, kad ponas Dunjičius mirė dėl natūralių priežasčių“, – nurodoma teismo pranešime.

D.Dundžičius dažnai liudydavo TTBJ kaip gynybos ekspertas ir turėjo duoti parodymus praėjusią savaitę R.Mladičiaus byloje. Kaltinamajam pateikta 11 kaltinimų dėl genocido, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui.

Generolo Ratko Mladičiaus vadovaujamos Bosnijos serbų pajėgos JT saugomą Srebrenicos anklavą užėmė 1995 metų liepos 11 dieną, ir tai vėliau tapo vienu iš tamsiausių istorijos puslapių 1992-1995 metų kare, nusinešusiame 100 tūkst. žmonių gyvybių ir iš savo namų privertusiame bėgti 2,2 mln. gyventojų.

Anklavą saugoję lengvai ginkluoti olandų taikdariai negalėjo pasipriešinti R. Mladičiaus vadovaujamoms pajėgoms, kurios atskyrė vyrus ir berniukus nuo moterų, suvarė juos į sunkvežimius ir nugabenusios į mišką išžudė, o aukų kūnus suvertė į masinius kapus.

Tarptautinis tribunolas buvusiai Jugoslavijai ir Tarptautinis Teisingumo Teismas yra pripažinę Srebrenicos žudynes genocidu.

Prokurorai sako, kad R.Mladičius su buvusiu Bosnijos serbų lyderiu Radovanu Karadžičiumi ir velioniu Serbijos prezidentu Slobodanu Miloševičiumi veikė kartu, kad iš teritorijų, kurias serbai siekė valdyti po Jugoslavijos subyrėjimo 1991 metais, būtų išvaryti bosniai ir kroatai.

Nuosprendį R.Mladičiaus byloje teismas turėtų skelbti 2017 metų lapkritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.