Sirijos medikai būgštauja, kad kils choleros epidemija

Sirijoje dirbančių medicinos

Sirijoje dirbančių medicinos organizacijų atstovai būgštauja, kad gali kilti ir sparčiai išplisti už šalies ribų choleros epidemija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sirijoje dirbančių medicinos organizacijų atstovai būgštauja, kad gali kilti ir sparčiai išplisti už šalies ribų choleros epidemija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2015, 5:45 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 4:44 PM

Epidemiologų duomenimis, Sirijoje jau užfiksuotas pirmas mirtimi pasibaigęs choleros atvejis: Alepo provincijoje praėjusią savaitę jos auka tapo penkerių metų berniukas.

Kaimyniniame Irake iki spalio 20 d. šios šalies Sveikatos apsaugos ministerija oficialiai įregistravo daugiau kaip 1,8 tūkstančio cholera užsikrėtusių žmonių, iš jų aštuoni mirė. Infekuotųjų esama daugelyje Irako provincijų.

Padėtį Sirijoje komplikuoja tai, kad šalyje beveik nėra reikiamų medicinos preparatų, nesilaikoma sanitarijos normų, ypač tuose regionuose, kuriuos kontroliuoja „Islamo valstybė“. Be to, Sirijos teritorijoje dabar yra keli milijonai pabėgėlių. Medikai pažymi, kad būtent šioje aplinkoje susidaro palankiausios sąlygos infekciniams susirgimams, pirmiausia – cholerai, plisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?