Sukčiai pasisavino nužudytos merginos tapatybę

Australijos gyventoja Karlie Pearce-Stevenson ir jos dukrelė Khandalyse Pierce buvo nužudytos 2008 metų gruodį. Bet merginos šeima dar daugybę metų tikėjo, jog ji yra gyva, nes susirašinėdavo su ja telefonu.

K.P.Stevenson kūnas buvo rastas 2010 metais, tačiau tik šiemet buvo nustatyta žuvusiosios tapatybė.<br>„Twitter“ nuotr.
K.P.Stevenson kūnas buvo rastas 2010 metais, tačiau tik šiemet buvo nustatyta žuvusiosios tapatybė.<br>„Twitter“ nuotr.
K.P.Stevenson dukrelės kūnas šiemet buvo rastas apdriskusiame lagamine.<br>„Twitter“ nuotr.
K.P.Stevenson dukrelės kūnas šiemet buvo rastas apdriskusiame lagamine.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-27 17:08, atnaujinta 2017-10-07 12:09

Nusikaltėliai ne vienerius metus įtikinėjo merginos šeimą, kad jai viskas gerai ir prisidengę mirusiosios tapatybe pasisavindavo jai siunčiamą pašalpą, motinos pinigus ir kitas įmokas, rašo „The Guardian“.

Taip sukčiai iš viso į kišenes susikrovė daugiau nei 90 tūkst. Australijos dolerių (59 tūkst. eurų).

Raminančios žinutės

2008 metais dvidešimtmetė K.P.Stevenson kartu su savo dviejų su puse metų dukrele išvyko iš motinos namų, kad susirastų darbą, tačiau nuo tada iš jos ilgai nebuvo girdėti jokių žinių.

Sunerimusi motina 2009 metų rugsėjį policijai pranešė apie dingusią dukrą ir anūkę, tačiau po kelių dienų atsiėmė šį pranešimą, nes į telefoną gavo žinutes, kurias jai neva siuntė K.P.Stevenson ir patikino, jog yra gyva ir sveika. Bet realybė buvo žiauri.

2010 metais Naujajame Pietų Velse esančiuose Belanglo valstijos miškuose, kurie yra pagarsėję žmogžudystėmis, buvo rastas moters lavonas, kurio tyrėjams ilgai nepavyko atpažinti. Tik šiemet paaiškėjo, kad žuvusioji buvo K.P.Stevenson.

Be to, šių metų liepą, už 1,2 tūkst. km nuo Belanglo miškų, šalia Australijos pietuose esančio dulkėto greitkelio, apdriskusiame lagamine buvo rastas seniai mirusios mažametės kūnelis.

Iš pradžių toks šiurpus radinys tyrėjams užminė sudėtingą mįslę, tačiau galiausiai pavyko išsiaiškinti, kad mažylė buvo Khandalyse Pierce.

Pietų Australijos policijos vyresnysis inspektorius Desas Bray teigė, jog manoma, kad abi aukos buvo nugalabytos 2008 metų gruodį, tačiau skirtingose šalies vietose.

Pasisavinta tapatybė

Pasak D.Bray, nusikaltėliai pasisavino K.P.Steverson tapatybę: jie naudojo jos telefoną ir banko sąskaitą, kad gautų bedarbio pašalpas ir įmokas, kurias siuntė šeima.

Sukčiai žuvusios merginos telefonu naudojosi iki 2011 metų vidurio, o pašalpas iš jos banko sąskaitos imdavo iki pat 2012 metų.

2010 metais moteris neįgaliojo vežimėlyje, kurią lydėjo vyras, Pietų Australijos banke apsimetė K.P.Steverson ir pateikė jos tapatybę patvirtinančius dokumentus.

Policija tiki, jog tie patys asmenys tais metais panaudojo abiejų aukų dokumentus, kad gautų pašalpas iš valstybės.

Nuo to laiko, kai K.P.Steverson buvo nužudyta, pinigus nusikaltėliai iš merginos banko sąskaitos ėmė keturiose skirtingose valstijose ir teritorijose.

D.Bray sakė, jog policija bando išsiaiškinti, ar tie patys apgavikai yra susiję ne tik su sukčiavimu, bet ir su pačiomis žmogžudystėmis.

„Akivaizdu, jog kažkas puikiai žinojo, kad motina su dukra yra mirusios ir perėmė jų vaidmenį“, – teigė inspektorius. Pasak jo, su finansinėmis apgavystėmis buvo susiję mažiausiai vienas vyras ir dvi moterys.

Paklausus, kiek žmonių buvo apklausti, kaip įtariamieji, inspektorius atsakė, jog jų yra daugybė.

D.Bray taip pat sakė, jog kol kas nėra jokių įrodymų, kad žmogžudystę galėjo įvykdyti serijinis žudikas, tačiau policija neatmeta ir tokios galimybės.

Mirties miškai

Australijoje esantys Belaglo valstijos miškai. Kurie yra už 140 km nuo Sidnėjaus, šalyje jau seniai yra liūdnai pagarsėję kraupiomis žmogžudystėmis, informuoja „news.com.au“.

Ten 1990 metais serijinis žudikas Ivanas Milatas siaubo filmų scenarijus pavertė realybe. Jis nužudė septynis žmones, tačiau policija baiminasi, kad jų galėjo būti ir daugiau.

Aukas nusikaltėlis nušaudavo, pasmaugdavo, išprievartaudavo, subadydavo arba pribaigdavo kitokiu būdu.Visi kūnai buvo rasti veidu į žemę, o jų rankos už nugaros.

Bet tuo Belanglo miškų siaubai nesibaigė, nes jie lyg šviesa naktinius vabzdžius traukė ir kitus žudikus.

Pasak D.Bray, K.P.Steverson žudikas merginos kūnu šiuose miškuose galėjo atsikratyti tam, kad suklaidintų tyrėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.