Y. Varoufakis stojo ginti kanclerės A. Merkel dėl pabėgėlių

[[ge:lrytas:lrytas:2889524]]

Yanis Varoufakis penktadienį pagyrė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Yanis Varoufakis penktadienį pagyrė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Varoufakis lygino A.Merkel (nuotr.) poziciją su griežtosios linijos politiką pasirinkusiomis šalimis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Varoufakis lygino A.Merkel (nuotr.) poziciją su griežtosios linijos politiką pasirinkusiomis šalimis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:35 PM

Y.Varoufakis, kuris emocingai piktindavosi dėl A.Merkel reikalavimų griežtai taupyti mainais į tarptautinę finansinę pagalbą Atėnams per Graikijos skolų krizę, sakė Vokietijos dienraščiui „Die Welt“, kad kanclerės sprendimas atverti duris prieglobsčio ieškotojams yra sektinas pavyzdys.

„Esu europietis ir esu kupinas pasididžiavimo, (matydamas), kaip reaguoja kanclerė Angela Merkel“, – atsakė graikų politikas, kai buvo paklaustas apie prieglobsčio ieškotojų antplūdį Europoje.

„Norėčiau, kad kiekvienas Europoje padarytų tą patį“, – pridūrė jis.

Y.Varoufakis lygino A.Merkel poziciją su griežtosios linijos politiką pasirinkusiomis šalimis, tokiomis kaip Vengrija, atsitvėrusią nuo Serbijos ir Kroatijos spygliuotų vielų užtvaromis, kad atgrasytų migrantus.

„Jeigu Merkel, įsivaizduokite, būtų panorėjusi daryti tai, ką daro Vengrija. Ką ji būtų dariusi? Pastačiusi tvoras? O tada leidusi policijai ir armijai šaudyti į kiekvieną, kas per ją lipa?“ – klausė jis.

„Ne, ji pasielgė tinkamai ir todėl nusipelno pagyrimo ... Ji pasielgė taip kaip kiekvienas turi elgtis Europoje: ji nemėgino permesti problemos kitoms šalims, o žvelgė į ją kaip į Europos problemą“, – sakė Y.Varoufakis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.