Bulgarijoje sunkvežimio šaldytuve rasti 130 migrantų

[[ge:lrytas:lrytas:1462128]]

Bulgarija kasdien areštuoja po maždaug 100 migrantų, norinčių slapta kirsti šią šalį<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bulgarija kasdien areštuoja po maždaug 100 migrantų, norinčių slapta kirsti šią šalį<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bandydami pasiekti Europą, prie Lesbo salos pastarosiomis dienomis žuvo dešimtys pabėgėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bandydami pasiekti Europą, prie Lesbo salos pastarosiomis dienomis žuvo dešimtys pabėgėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2015, 1:11 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 9:51 AM

Ministerijos atstovė sakė, kad 38 vyrai, 33 moterys ir 58 vaikai, kurie slėpėsi už gazuoto vandens butelių, buvo rasti prie Kapitan Andrejevo sienos perėjos. Atstovė pridūrė, kad migrantų sveikatos būklė susirūpinimo nekelia.

Šis migrantų bandymas bėgti iš savo tėvynės priminė tragiškesnį atvejį rugpjūčio mėnesį, kai 71 migrantas buvo rastas uždusęs refrižeratoriuje, skirtame vežti užšaldytą maistą. Automobilį kontrabandininkai buvo palikę Austrijoje.

Europos Sąjungos narė Bulgarija kasdien areštuoja po maždaug 100 migrantų, norinčių slapta kirsti šią šalį, kad išvengtų nusiuntimo į specialias stovyklas, kol bus išnagrinėti jų prašymai suteikti prieglobstį.

Iki šiol Bulgarija išvengė masinio antplūdžio kaip kaimyninėje Graikijoje, kurią tūkstančiai pabėgėlių stengiasi pasiekti leisdamiesi į pavojingas keliones jūra.

Tačiau Bulgarijos pareigūnai vis tiek baiminasi didesnio atvykėlių skaičiaus prieš žiemą, todėl policija šeštadienį visoje šalyje patikrino maždaug 6 tūkst. automobilių ir areštavo 16 įtariamų kontrabandininkų bei 495 migrantus.

Tragedija jūroje

Liūdniau pasibaigė kitos migrantų grupės kelionė per Egėjo jūrą iš Turkijos.

Per naują tragediją prie Graikijos Lesbo salos sekmadienį nuskendo 11 migrantų, tarp jų – šeši vaikai, įskaitant keturis kūdikius, pranešė pakrančių apsaugos pareigūnai.

10 žuvusiųjų buvo rasti laivo, kuris apvirto per pavojingą kelionę iš netoliese esančios Turkijos, kajutėje. Dar viena auka, maža mergaitė, bangų buvo išmesta į salos krantą.

Bandydami pasiekti Europą, prie Lesbo salos pastarosiomis dienomis žuvo dešimtys pabėgėlių.

Kiek anksčiau, naktį į penktadienį, Egėjo jūroje nuskendus dviem valtims, kuriomis pabėgėliai iš Turkijos bandė pasiekti Graikijos krantus, žuvo dar 21 žmogus.

Iš viso Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenimis, nuo šių metų pradžios į Europą Viduržemio jūra atvyko daugiau kaip 704 tūkst. migrantų.

Daugiausiai pabėgėlių priėmė Graikija – 560 tūkst. žmonių, į Italiją atvyko 139,5 tūkst. asmenų. TMO statistika parodė, kad nuo šių metų sausio bandydami pasiekti Europą žuvo daugiau kaip 3,2 tūkst. Žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.