Egipto tyrėjai nelaimės vietoje nerado jokių bombos liekanų

Egipto civilinės aviacijos ministras pranešė, kad Rusijos lėktuvo katastrofos vietoje tyrėjai nerado jokių įkalčių, kurie bylotų apie bombos sprogimą, skelbia CNN. 

Atsakomybę dėl katastrofos, nusinešusios 224 žmonių gyvybę, jau anksčiau prisiėmė su „Islamo valstybe“ susijusi grupuotė.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Atsakomybę dėl katastrofos, nusinešusios 224 žmonių gyvybę, jau anksčiau prisiėmė su „Islamo valstybe“ susijusi grupuotė.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2015, 10:59 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:02 PM

„Tyrėjų komandos nerado jokių duomenų ar įkalčių, kurie galėtų patvirtinti šią hipotezę“, – ketvirtadienį sakė Hossamas Kamalas. 

Civilinės aviacijos ministras pridėjo, kad Egiptas laikosi visų tarptautinių saugumo standartų visuose savo oro uostuose. 

Skrydžiai iš Šarm aš Šeicho oro uosto taip pat tęsiami. Ketvirtadienį čia turėtų nusileisti 23 lėktuvai iš Rusijos, aštuoni iš Ukrainos, trys iš Italijos, du iš Saudo Arabijos ir dar 22 Egipto orlaiviai. 

Kremlius ketvirtadienį taip pat paskelbė, kad visos kalbos apie Rusijos lėktuvo katastrofos priežastis yra tik spekuliacijos.

„Bet kokios versijos dėl to, kas įvyko, gali būti apsvarstytos tik tyrimo metu“, – sakė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

BBC praneša, kad šie Kremliaus pareigūno žodžiai buvo skirti JAV ir Jungtinės Karalystės pareigūnams, kurie trečiadienį paskelbė, esą jų turimi žvalgybiniai duomenys rodo, kad Sinajaus pusiasalyje lėktuvą pražudė jame paslėptas sprogmuo.

Atsakomybę dėl katastrofos, nusinešusios 224 žmonių gyvybę, jau anksčiau prisiėmė su „Islamo valstybe“ susijusi grupuotė, tačiau šie pareiškimai vertinti įtariai.

Rusijos federalinės aviacijos agentūros vadovas Aleksandras Neradka ketvirtadienį taip pat pareiškė, kad iki tol, kol bus galima padaryti oficialias išvadas dėl katastrofos, gali praeiti ištisi mėnesiai. 

Apkaltino sąmokslu prieš Rusiją

Vienas aukšto rango Rusijos įstatymų leidėjas ketvirtadienį taip pat pareiškė, kad Jungtinės Karalystės sprendimas sustabdyti skrydžius į Egipto Raudonosios jūros kurortą Šarm aš Šeichą yra motyvuotas Londono priešinimusi Rusijos veiksmams Sirijoje, paskelbė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Yra geopolitinis priešinimasis Rusijos veiksmams Sirijoje“, – sakė Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – įtakingas narys Konstantinas Kosačiovas, kai buvo paklaustas apie Didžiosios Britanijos sprendimą.

Evakuos britų turistus

Jungtinė Karalystė planuoja nepaprastąsias priemonės, kad būtų evakuoti šalies piliečiai, atostogaujantys Egipto kurorte Šarm aš Šeiche, ketvirtadienį nurodė užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas.

Londonui išsakė susirūpinimą, kad anksčiau šią savaitę Sinajaus pusiasalyje sudužęs Rusijos laineris galėjo būti susprogdintas.

Premjeras Davidas Cameronas ruošiasi vėliau ketvirtadienį sušaukti nepaprastąjį ministrų kabineto posėdį, kad aptartų tolesnius žingsnius po to, kai Jungtinė Karalystė sustabdė visus skrydžius į Šarm aš Šeichą ir iš jo, atsižvelgdama į saugumo ekspertų rekomendacijas.

„Dabar dirbame su oro bendrovėmis ir Egipto institucijomis, kad būtų imtasi nepaprastųjų trumpalaikių priemonių, kurios leis mums saugiai sugrąžinti Šarm aš Šeiche esančius Britanijos turistus“, – Ph.Hammondas sakė televizijai „Sky News“.

„Tikimės, kad jos bus parengtos rytoj ir kad žmonės, kurių lėktuvai turėjo išskristi vakar arba šiandien, galėtų pradėti išvykti rytoj, – pridūrė jis. – Šios nepaprastosios priemonės bus tęsiamos, kol išgabensime britus turistus, dabar esančius Šarm aš Šeiche, per ateinančią savaitę arba 10 dienų.“

Ph.Hammondas užsiminė, kad gali praeiti daugiau laiko, kol bus atkurtas įprastas skrydžių į tą Raudonosios jūros kurortą režimas.

„Negaliu jums pasakyti, ar tai truks dienas, savaites ar mėnesius. Labai tikimės, kad bus įmanoma ... iki Kalėdų ir Naujųjų metų antplūdžio paskelbti Šarm aš Šeichą saugiu ir atnaujinti įprastus reisus tarp Jungtinės Karalystės bei“ to kurorto, aiškino diplomatijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.