D.Cameronas nori kitų metų birželį surengti referendumą dėl ES

Didžiosios Britanijos

Didžiosios Britanijos premjeras D.Cameronas nori kitų metų birželį surengti referendumą dėl šalies narystės ES.<br>AP nuotr.
Didžiosios Britanijos premjeras D.Cameronas nori kitų metų birželį surengti referendumą dėl šalies narystės ES.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:56 AM

D.Cameronas pažadėjo iš naujo derėtis dėl šalies ryšių su 28 šalis vienijančiu bloku, o vėliau, iki 2017 metų pabaigos, surengti referendumą dėl narystės ES.

Premjero administracija nurodė, kad vyriausybė kol kas nepriėmė jokio sprendimo dėl balsavimo datos. Pasak jos, ministras pirmininkas anksčiau nurodė, kad referendumo datą nulems derybų rezultatas, o jų galutinis terminas yra 2017 metų pabaiga.

Antradienį D.Cameronas paviešins laišką Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkui Donaldas Tuskas. Jame bus išdėstyti visi premjero reformų reikalavimai. D.Cameronas taip pat įspės, jei susitarimas nebus pasiektas, jis išreikš pritarimą Didžiosios Britanijos pasitraukimui iš Bendrijos.

Cituodamas pareigūnus, leidinys „The Times“ pranešė, kad ES sąjungininkai buvo informuoti, esą jei gruodį įvyksiantis ES viršūnių susitikimas klostysis gerai, D.Cameronas sieks surengti referendumą 2016 metų birželį.

Apklausos rodo, kad dauguma britų pasisako už narystę ES, tačiau pastaraisiais mėnesiais kiek padaugėjo pasisakančiųjų už Didžiosios Britanijos pasitraukimą, daugumai rinkėjų reiškiant susirūpinimą dėl migracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.