Lėktuvo katastrofos Egipte priežastis galėjo būti „teroro aktas“

Rusijos premjeras Dmitrijus

Lėktuvo katastrofos Egipte priežastis galėjo būti „teroro aktas“.<br>AP nuotr.
Lėktuvo katastrofos Egipte priežastis galėjo būti „teroro aktas“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2015, 8:26 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:08 AM

„Aišku, yra tikimybė, kad to, kas nutiko, priežastis yra teroro aktas“, – jis sakė duodamas interviu laikraščiui „Rossijskaja gazeta“, kurio ištraukos buvo paskelbtos pirmadienio vakarą.

Didžioji Britanija ir Jungtinės Valstijos, taip pat tarptautiniai tyrėjai įtaria, kad laineryje „Airbus A-321“, išskridusiame į vienos Rusijos turizmo agentūros užsakomąjį reisą, buvo susprogdinta bomba, bet Egipto pareigūnai sako, kad kol kas nėra jokių tokios atakos įrodymų.

Rusija taip pat kol kas nesiejo spalio 31 dieną įvykusios tragedijos priežasčių su teroristais, nors prezidentas Vladimiras Putinas praeitą penktadienį įsakė laikinai sustabdyti visus skrydžius į Egiptą.

D.Medvedevas nurodė, kad tuo metu, kai V.Putinas nurodė sustabdyti skrydžius, Egipte, kurio Raudonosios jūros kurortai žiemą itin populiarūs tarp rusų turistų, buvo apie 80 tūkst. Rusijos piliečių.

Nuo penktadienio apie 25 tūkst. Rusijos piliečių grįžo iš Šarm aš Šeicho, Hurgados ir Kairo specialiais reisais, o jų bagažas buvo parskraidintas atskirai, sakė premjero pavaduotojas Arkadijus Dvorkovičius.

Rusijai reikės dar dviejų savaičių, kad visi Egipte esantys turistai būtų sugrąžinti namo, jis sakė D.Medvedevui per susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.