Slovėnija statys „kliūtis“ pasienyje, kad nukreiptų migrantus

Slovėnija artimiausiomis

Praėjusį mėnesį Slovėnija atsidūrė pagrindiniame tūkstančių į šiaurinę Europą vykstančių migrantų kelyje, kai Vengrija uždarė savo sieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Praėjusį mėnesį Slovėnija atsidūrė pagrindiniame tūkstančių į šiaurinę Europą vykstančių migrantų kelyje, kai Vengrija uždarė savo sieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-11-10 16:12, atnaujinta 2017-10-04 23:43

M.Ceraras, kurio šalis sunkiai susitvarko su nuo spalio vidurio ją užtvindžiusiu į turtingesnes Europos šalis keliaujančių 170 tūkst. migrantų antplūdžiu, vis tik patikino, kad siena ir toliau liks atidaryta.

„Vakar mes nusprendėme artimiausiomis dienomis Šengeno (zonos) pasienyje su Kroatija pradėti statyti laikinas technines kliūtis“, – M.Ceraras sakė žurnalistams Liublianoje.

„Šios kliūtys, taip pat ir užtvaros, jeigu jų prireiks, yra reikalingos tam, kad nukreiptų migrantus į sienos perėjas. Mes neuždarome savo sienų“, – kalbėjo jis.

Praėjusį mėnesį Slovėnija atsidūrė pagrindiniame tūkstančių į šiaurinę Europą vykstančių migrantų kelyje, kai Vengrija uždarė savo sieną.

Pasak M.Ceraro, šių priemonių imamasi ruošiantis artimiausiomis dienomis, kaip manoma, išaugsiančiam migrantų srautui po neseniai įvykusio atoslūgio.

„Dabar mes žinome, kad maždaug 30 tūkst. migrantų keliauja iš Graikijos į šiaurę, – sakė jis. – Tai rodo, kad Briuselio įsipareigojimai... nėra vykdomi. Migrantų srautas nesumažėjo ir nesulėtėjo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?