Lenkijos paskirtoji premjerė Beata Szydlo žada tobulinti Lenkiją

Naujoji konservatyvioji

„Dėkoju Jarosławui Kaczynskiui ir mano partijai už pasitikėjimą“, – pridūrė Beata Szydlo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Dėkoju Jarosławui Kaczynskiui ir mano partijai už pasitikėjimą“, – pridūrė Beata Szydlo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-11-13 20:03, atnaujinta 2017-10-04 13:29

„Tai didžiulė atsakomybė, bet aš tvirtai tikiu, kad su tais žmonėmis, su kuriais imamės Respublikos tobulinimo plano (plan naprawy), padarysime viską, kad šis geras planas būtų įgyvendintas, ir lenkės bei lenkai nebūtų nuvilti“, – pasakė B.Szydlo prezidentūroje susirinkusiems pareigūnams.

„Dėkoju Jarosławui Kaczynskiui ir mano partijai už pasitikėjimą“, – pridūrė ji.

52-ejų B.Szydlo, angliakasio duktė, laikoma partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderio J.Kaczynskio protežė; būtent jis savo pergale rinkimuose apibrėžė šios partijos strategiją.

A.Duda, rūmuose stovėjęs greta J.Kaczynskio, pažymėjo, kad PiS savo tarnybą valdžioje pradės „nepaprastomis aplinkybėmis“ – dauguma abiejuose parlamento rūmuose, nes tai „leis priimti ar atmesti įstatymų projektus“ ir be kitų partijų palaikymo.

Į B.Szydlo kreipdamasis „brangioji Beata“ ir primindamas daugel metų bendradarbiavimo PiS partijoje, A.Duda sakė esąs „įsitikinęs, kad tai nesikeis“.

A.Duda yra dėkingas Beatai Szydlo, vadovavusiai jo rinkimų į prezidentus kampanijai ir padėjusiai įveikti centristą tuometinį prezidentą Bronislawą Komorowskį gegužę.

Po oficialaus paskelbimo Lenkijos premjere B.Szydlo telefonu pasikalbėjo su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku David Cameronu ir Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, nurodyta partijos PiS paskyroje tinkle „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.