Paryžiaus atakų įtariamojo brolis prabilo

Ieškomo Paryžiaus teroro

Pagrindinio Paryžiaus atakų įtariamojo brolis sako nežinantis, kur jis slapstosi.<br>AP nuotr.
Pagrindinio Paryžiaus atakų įtariamojo brolis sako nežinantis, kur jis slapstosi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2015, 9:18 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:51 AM

„Dėl mano brolio, tai mes nežinome, kur jis šiuo metu yra“, – Mohamedas Abdeslamas sakė Belgijos televizijai RTL iš savo šeimos namų Briuselyje, kai buvo paleistas policijos nepateikus jokių kaltinimų po dvi dienas trukusio sulaikymo.

„Jis čia užaugo, mokėsi – jis visiškai normalus vaikinas“, – pridūrė M.Abdeslamas.

Prancūzija nurodė, kad „pavojingas“ Salahas Abdeslamas yra ieškomas dėl penktadienį įvykdytų atakų Paryžiuje. Trečiasis brolis, vardu Brahimas, buvo vienas iš mirtininkų sprogdintojų, pradėjusių skerdynes Prancūzijos sostinėje.

Per pirmadienį Belgijos policijos surengtą didelį reidą Briuselio vakariniame neturtingame Molenbeko rajone, kuriame gyvena daugiausiai imigrantai, tikėtasi sučiupti Salahą, bet pareigūnai neatliko jokių areštų.

„Niekas iš mūsų nieko nežinojo. Nei mes, nei mūsų šeima. Jie yra dideli, suaugę vaikinai. Juk neklausiame, ką jie ketina daryti, kaskart, kai jie išeina iš namų“, – aiškino Mohamedas.

Belgijos policija sulaikė Mohamedą Abdeslamą šeštadienį kartu su keliais kitais asmenimis, bet jis buvo paleistas pirmadienį kartu su kitais keturiais įtariamaisiais. Tačiau dar dviem įtariamiesiems buvo pateikti kaltinimai dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje.

„Esame smarkiai sukrėsti dėl to, kas nutiko. Sužinojome apie tai tuo pačiu metu, kaip ir jūs. Ir negalime nė akimirką patikėti, kad kuris nors iš mano brolių susijęs su tomis atakomis“, – Mohamedas, kuris yra savivaldybės darbuotojas, sakė praėjus kelioms valandoms po jo paleidimo.

„Be abejo, galvojame apie aukas, apie jų šeimas. Tačiau turit suprasti, kad taip pat turime motiną, turime šeimą ir kad jie išliks, kad ir kas būtų nutikę, jos vaikai“, – pridūrė Mohamedas.

„Esu vienas iš brolių, bet jokiu būdu nesu susijęs su tuo, kas įvyko penktadienį, (lapkričio) 13-ąją“, – pabrėžė jis.

„Turiu alibi penktadienio vakarui – ir dėl to teisėjas nusprendė mane paleisti. Esame atvira šeima; mes niekada nebuvom sukėlę rūpesčių teisėsaugai. Mano abiejų brolių pažiūros normalios“, – tikino M.Abdeslamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.