„Turkish Airlines“ dėl bombos grėsmės nukreiptas į Kanadą

„Turkish Airlines“

„Turkish Airlines“ lėktuvas, kuris skrido iš Niujorko į Stambulą, dėl bombos grėsmės buvo nukreiptas į Kanadą, sekmadienį pranešė policija.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
„Turkish Airlines“ lėktuvas, kuris skrido iš Niujorko į Stambulą, dėl bombos grėsmės buvo nukreiptas į Kanadą, sekmadienį pranešė policija.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2015, 8:59 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 10:55 AM

Pasak kanadiečių policijos, lėktuvas, kuriuo skrido 256 keleiviai ir įgulos nariai, saugiai nutūpė oro uoste Halifakse.

„(Policija) siekia nustatyti grėsmės kilmę ir identifikuoti atsakingą asmenį ar asmenis“, – per „Twitter“ pranešė policija.

Pasak policijos, „Turkish Airlines“ orlaivis po pakilimo Niujorke saugumo sumetimais buvo nukreiptas į Halifakso oro uostą, kur saugiai nutūpė. Į Stambulą skridusiame lėktuve buvo 256 keleiviai ir įgulos nariai, praneša agentūra AFP. 

Jau savaitės pradžioje JAV dėl grasinimų dviem prancūzų bendrovės „Air France“ orlaiviams teko nutraukti skrydžius į Paryžių ir neplanuotai leistis Solt Leik Sityje bei Halifakse. 

Šie incidentai įvyko praėjus kelioms dienoms po išpuolių serijos Prancūzijos sostinėje, kur lapkričio 13-ąją žuvo 130 žmonių. Atsakomybę už atakas prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

 Tačiau per nuodugnią lėktuvo ir keleivių bagažo patikrą jokios bombos nebuvo rasta, ir lėktuvui buvo duotas leidimas tęsti kelionę. 

„Tas „Turkish Airlines“ lėktuvas vėliau šį rytą turi tęsti (kelionę) į Stambulą. Tyrimas dėl šios grėsmės tęsiasi“, – per „Twitter“ pranešė policija. 

„(Policija) „Turkish Airlines“ lėktuvo ir bagažo kratą užbaigė 4 val. 25 min., jokio sprogstamojo užtaiso nebuvo rasta“, – sakoma pranešime. 

Šis pranešimas apie bombą buvo gautas tokiu metu, kai galioja aviacijos pareigūnų aukšto laipsnio parengtis dėl galimų teroro aktų po lapkričio 13-osios atakų Paryžiuje, per kurias žuvo 130 žmonių, o dar šimtai buvo sužeisti. 

Pranešimą pareigūnai gavo vėlai šeštadienį, 22 val. 50 min. (4 val. 50 min. Lietuvos laiku), lėktuvui išskridus iš Niujorko Johno F.Kennedy tarptautinio oro uosto. 

Halifakse Naujojoje Škotijoje lėktuvas nutūpė prieš pat 1 val. (7 val. Lietuvos laiku). 

Antradienį dėl panašių pranešimų apie bombas buvo nukreipti du „Air France“ lėktuvai, skridę iš JAV į Paryžių. 

Tie lėktuvai buvo priversti nutūpti Halifakse ir Solt Leik Sityje Jutoje, bet pareigūnai pranešė, kad nė viename iš jų jokių sprogmenų nebuvo rasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.