Jungtinė Karalystė dalyvaus antskrydžiuose Sirijoje

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas pirmadienį Paryžiuje

D.Cameronas ir F.Hollande'as kalbėjo apie terorizmą.<br>AP nuotr.
D.Cameronas ir F.Hollande'as kalbėjo apie terorizmą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:17 AM

„Vėliau šią savaitę pristatysiu parlamente mūsų išsamią strategiją kovai su „Islamo valstybe“, – per bendrą spaudos konferenciją su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'as teigė D. Cameronas, pridūręs, kad tvirtai palaiko Prancūzijos sprendimą atakuoti iš oro islamistinę grupuotę Sirijoje. „Esu tvirtai įsitikinęs, kad Jungtinės Karalystė turėtų daryti tą patį“, – tikino ministras pirmininkas.

Premjeras teigė dėsiąs daugiau pastangų dalijantis žvalgybine informacija su Prancūzija ir kitomis Europos partnerėmis, o šią savaitę šalies parlamentui pristatysiąs išsamią strategiją „Islamo valstybei“ įveikti.

Savo ruožtu F. Hollande'as nurodė, kad Prancūzija planuoja intensyvinti oro antskrydžius prieš šios džihadistinės grupuotės taikinius Sirijoje.

Britanijos premjeras ir Prancūzijos prezidentas, be kita ko, pirmadienį aplankė „Bataclan“ koncertų rūmus Paryžiaus centre, lapkričio 13 dieną tapusiais kruvinų žudynių taikiniu.

Dviejų šalių lyderių susitikimas įvyko, F. Hollande'as bandant sudaryti kuo platesnę koaliciją kovoje su „Islamo valstybe“. Šią savaitę prezidentas su oficialiu vizitu vyks į JAV ir Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.