Prancūzija siekia padaryti kuo didesnę žalą „Islamo valstybei“

Informacijos apie operacijos pobūdį kol kas nėra.

Prancūzija sieks padaryti kuo didesnę žalą „Islamo valstybei“.<br>AP nuotr.
Prancūzija sieks padaryti kuo didesnę žalą „Islamo valstybei“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2015, 11:37 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 7:17 AM

„Turime bendrų įsipareigojimų“, – F.Hollande'as sakė žurnalistams, pradėdamas įtemptą diplomatinių pastangų savaitę.

Prancūzijos lyderis siekia sutelkti tarptautinį palaikymą kampanijai prieš grupuotę, kuri prisiėmė atsakomybę dėl Paryžiuje lapkričio 13-ąją įvykdytų niokojančių atakų.

Prancūzijos naikintuvai pirmadienį jau kilo iš rytinėje Viduržemio jūros dalyje neseniai dislokuoto lėktuvnešio „Charles De Gaulle“ į operacijas prieš „Islamo valstybės“ grupuotę Sirijoje ir Irake, pranešė kariuomenės šaltiniai. 

Informacijos apie operacijos pobūdį kol kas nėra.

Tuo tarpu Maskva pirmadienį pranešė, kad Rusijos oro pajėgų lėktuvai per pastarąsias dvi dienas karo draskomoje Sirijoje atakavo 472 taikinius, įskaitant kuro cisternas ir naftos pramonės infrastruktūros objektus IS grupuotės kontroliuojamoje teritorijoje. 

„Per praėjusias dvi dienas 141 kartą pakilę Rusijos oro pajėgų lėktuvai atakavo 472 teroristinius taikinius Alepo, Damasko, Idlibo, Latakijos, Hamos, Homso, Rakos ir Deir Ezoro provincijose“, – nurodoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime. 

Pasak kariškių, per paskutinius aviacijos smūgius šalia „Islamo valstybės“ džihadistų tvirtovės Rakos buvo sunaikinta 80 kuro autocisternų, o taip pat didelė naftos cisterna ir naftos perdirbimo gamykla pietinėje miesto dalyje. 

Per operaciją taip pat sunaikintos kuro talpyklos, esančios už maždaug 50 kilometrų į šiaurę nuo Deir az Zoro, nurodė ministerija. 

Praėjusią savaitę Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad „medžioja“ degalų autocisternas, siekdama nutraukti IS finansavimą, ir informavo, kad per penkias pastarąsias dienas sunaikinta maždaug 1 tūkst. degalus gabenusių sunkvežimių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.