Turkija tikina nežinojusi, kad numuša būtent Rusijos bombonešį

Kremlius laukia atsakymų

Turkija tikina nežinojusi, kad numuša būtent Rusijos naikintuvą.<br>AP nuotr.
Turkija tikina nežinojusi, kad numuša būtent Rusijos naikintuvą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 5:45 PM

Jos, be to, patikino, kad po bombonešio numušimo antradienį buvo stengiamasi rasti pilotus ir juos išgelbėti.

Jau prieš tai Turkijos vyriausybė bandė švelninti padėtį. Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad Ankara „neketina išpūsti šio incidento“.

Turkų pajėgos antradienį numušė rusų bombonešį, kuris, jų teigimu, įskrido į Turkijos oro erdvę. Rusijos kariuomenė tai neigia. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kalbėjo apie „planuotą provokaciją“.

Kremlius laukia atsakymų

Tuo tarpu Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija vis dar laukia iš Ankaros pagrįsto atsakymo, paaiškinančio, kodėl ji šią savaitę numušė Maskvai priklaususį bombonešį. Maskva taip pat teigia nesvarstanti klausimo dėl sankcijų pritaikymo Turkijai ar maisto produktų embargo įvedimo, praneša „Reuters“. 

„Mes vis dar laukiame paaiškinimo, realaus paaiškinimo iš Turkijos pusės“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad Rusija nuo ketvirtadienio pradeda griežtinti importuojamų turkiškų maisto prekių kontrolę. Tačiau D. Peskovas pažymėjo, kad Maskva „netaiko jokio embargo“. 

Rusijos prezidento atstovo teigimu, apribojimai įvedami dėl augančios grėsmės, susijusios su įvairiomis ekstremizmo apraiškomis. 

„Žinoma, imamasi papildomų kontrolės priemonių. Tai natūralu, ypač atsižvelgiant į nenuspėjamus Turkijos Respublikos veiksmus“, – pareiškė D. Peskovas. 

Kaip ketvirtadienį pranešė Rusijos žemės ūkio ministerija, šalies vyriausybė nurodė „Rosselchoznadzor“ sustiprinti žemės ūkio produkcijos ir maisto prekių iš Turkijos kontrolę, taip pat organizuoti papildomas patikras pasienyje ir Turkijos Respublikoje esančiose gamyklose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.