Australijoje sužibo rekordinį skaičių lempučių turinti eglutė

Australijos sostinėje Kanberoje pastatyta eglutė tapo šių metų rekordininke. Verslininko Davido Richardso sugalvota eglutė tapo daugiausiai lempučių turinčia dirbtine eglute istorijoje. Ji sudaryta iš 518 838 mirksinčių švieselių, rašo „ABC News“.

Šių metų eglutė Kanberoje pagerino „Guinesso“ rekordą.<br>Twitter nuotr.
Šių metų eglutė Kanberoje pagerino „Guinesso“ rekordą.<br>Twitter nuotr.
Šių metų eglutė Kanberoje pagerino „Guinesso“ rekordą.<br>Twitter nuotr.
Šių metų eglutė Kanberoje pagerino „Guinesso“ rekordą.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-11-27 17:04, atnaujinta 2017-10-02 11:38

Penktadienį ši eglutė buvo įrašyta į „Guinesso“ rekordų knygą ir atėmė titulą iš 374 280 lempučių turėjusios eglutės Osakoje.

D.Richardsas yra verslininkas ir teisininkas, gyvenantis Kanberoje. Jis sutelkė didžiulę savanorių komandą, kurią sudarė elektros inžinieriai, dailidės, suvirintojai, mūrininkai ir inžinieriai, kad Kanberoje sukurtų 22 metrų aukščio plieninę konstrukciją su šimtais tūkstančių lempelių.

Eglutę aplankiusius žmones D.Richardsas prašo aukoti pinigus sunkiai sergantiems vaikams.

„Kai kas sako, kad aš turiu sugebėjimą priversti žmones dirbti nemokamai, – juokiasi daugybę savanorių surinkęs D.Richardsas. – Žmonės daro dalykus be atlygio, nes jie žino, kad aš darau kai ką be atlygio ir aukoju savo pinigus, resursus, laiką ir pastangas. Galbūt jiems manęs gaila“.

Tiesa, tai – ne vienintelis kalėdinis rekordas, kurį yra pasiekęs šis australas. 2013-aisiais jo namas buvo papuoštas didžiausiu skaičiumi lempučių – vyras jį apkarstė net 502 165 švieselėmis.

Šio namo apžiūrėti per keturias savaites atvyko 75 tūkst. žmonių. Tais metais D.Richardsui ir jo šeimai netgi būdavo sunku grįžti namo – prie jo būriuodavosi milžiniškos minios.

O praėjusiais metais jis padarė didžiausią viešą lempučių instaliaciją – sukūrė tris stilizuotas dovanas iš 1 mln. 194 tūkst. lempelių. Tiesa, jau vasarą jį aplenkė japonas, kuris sukūrė drakoną iš 1 mln. 529 tūkst. švieselių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.