Slovakija ES padavė į teismą dėl migrantų kvotų

Slovakija oficialiai

Pagal vadinamąją ES pabėgėlių paskirstymo kvotų sistemą, Bratislava turėtų priimti kiek daugiau nei 2 300 migrantų.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Pagal vadinamąją ES pabėgėlių paskirstymo kvotų sistemą, Bratislava turėtų priimti kiek daugiau nei 2 300 migrantų.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-02 14:44, atnaujinta 2017-10-01 17:04

„Slovakijos Respublika oficialiai pateikė ieškinį prieš Europos Sąjungos (Ministrų) Tarybą aukščiausiajam teismui ... Liuksemburge“, – sakė kairiųjų pažiūrų premjeras Robertas Fico.

Jis pridūrė, kad Bratislava užginčijo „vadinamąsias privalomąsias kvotas“ dėl pabėgėlių perskirstymo tarp ES narių, dėl kurių buvo susitarta rugsėjį.

Europos Teisingumo Teismas sprendžia ginčus, susijusius su ES įstatymų interpretavimu ir taikymu.

„Mes reikalaujame, kad teismas anuliuotų šį sprendimą, paskelbtų jį negaliojančiu ir nurodytų Tarybai padengti teismo proceso išlaidas“, – trečiadienį sakė R.Fico.

Pagal vadinamąją ES pabėgėlių paskirstymo kvotų sistemą, Bratislava turėtų priimti kiek daugiau nei 2 300 migrantų.

R.Fico išpeikė šią sistemą, pavadindamas ją „visišku fiasko“, ir pareiškė, kad „mums reikia surasti kitą būdą“, kaip susitvarkyti su migrantų srautu ES.

5,4 mln. gyventojų turinti Slovakija yra viena iš kelių rytinių ES partnerių, kurios kategoriškai priešinasi migrantų kvotų sistemai, turinčiai palengvinti tokių daugiausia pabėgėlių sulaukiančių šalių kaip Graikija, Italija ir Vokietija naštą.

Keliaudami į vakarinę Europos dalį Slovakiją kirto nedaug migrantų, dar mažiau prieglobsčio prašytojų nusprendė joje pasilikti.

Kaimyninė Vengrija taip pat pareiškė nesutiksianti su ginčytina kvotų sistema.

Tarptautinės migracijos tarnybos (IOM) lapkričio pabaigos duomenimis, per šiuos metus į Europą atvyko beveik 860 tūkst. migrantų, dar daugiau nei 3,5 tūkst. jų žuvo kelionėje per Viduržemio jūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.