Belgijoje sulaikyti du įtariamieji, susiję su Paryžiaus atakomis

Belgijoje sulaikyti dar du

Po išpuolių Paryžiuje Belgijos pareigūnai surengė daugybę reidų, ieškodami pagrindinių įtariamųjų, gyvenusių Molenbeko rajone.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po išpuolių Paryžiuje Belgijos pareigūnai surengė daugybę reidų, ieškodami pagrindinių įtariamųjų, gyvenusių Molenbeko rajone.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 3:39 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:08 PM

Vienas iš įtariamųjų buvo sulaikytas sekmadienį Briuselio oro uoste. Pasak prokurorų, vyriškis bandė išvykti į Maroką. Antrasis buvo sučiuptas tą pačią dieną Briuselio Molenbeko rajone.

Automatais ir savižudžių diržais apsiginklavę teroristai praėjusį mėnesį įvairiose Paryžiaus vietose nužudė 130 žmonių. Kai kurie iš užpuolikų gyveno Belgijoje.

Belgijos prokurorai nurodė, kad 20-metis prancūzas Samiras buvo sustabdytas Zaventemo oro uoste, į šiaurės vakarus nuo Briuselio. Manoma, kad jis susijęs su Bilalu Hadfi, susisprogdinusiu netoli „Stade de France“ stadiono, kur lapkričio 13 dieną vyko futbolo rungtynės tarp Prancūzijos ir Vokietijos rinktinių. Pasak prokurorų, Samiras Z. šiemet mažiausiai dukart bandė išvykti į Siriją.

Antrasis įtariamasis – 1987 metais gimęs Belgijos pilietis Pierre'as N. – buvo sulaikytas savo namuose Molenbeke.

Prokurorų pareiškime nurodoma, kad abu įtariamieji buvo areštuoti dėl dalyvavimo teroro organizacijos veikloje. Abu vyrai pasirodė teisme, kur jiems buvo pratęstas areštas.

Po išpuolių Paryžiuje Belgijos pareigūnai surengė daugybę reidų, ieškodami pagrindinių įtariamųjų, gyvenusių Molenbeko rajone. Iš viso Belgijoje buvo sulaikyti aštuoni asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.