Danija referendume tarė „Ne“ ES teisingumo taisyklių priėmimui

Euroskeptiškai nusiteikusi

„Tai yra aiškus „Ne“... Visiškai gerbiu danų sprendimą“, – premjeras Larsas Lokke Rasmussenas sakė per spaudos konferenciją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Tai yra aiškus „Ne“... Visiškai gerbiu danų sprendimą“, – premjeras Larsas Lokke Rasmussenas sakė per spaudos konferenciją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 6:28 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 10:05 AM

„Ne“ stovykla surinko 53,1 proc. balsų, o „Taip“ šalininkų buvo 46,9 proc., rodo galutiniai rezultatai. Balsuotojų aktyvumas buvo 72 procentai.

„Tai yra aiškus „Ne“... Visiškai gerbiu danų sprendimą“, – premjeras Larsas Lokke Rasmussenas sakė per spaudos konferenciją.

„Ne“ stovyklai pirmuoju smuiku griežė euroskeptiška, prieš imigrantus nusistačiusi Danijos liaudies partija (DPP), kuri argumentavo, kad atsisakius šaliai suteiktų išimčių teisingumo srityje, dėl kurių 1993 metais buvo susiderėta su Briuseliu mainais į Mastrichto sutarties ratifikavimą, ES įgytų per didelių galių ir galbūt padidėtų imigracija.

„Taip“ stovykla akcentavo būtinybę koordinuoti tarptautiniu mastu kovą su džihadizmu. Šis klausimas tapo itin opus po praeitą mėnesį Paryžiuje įvykdytų atakų, per kurias žuvo 130 žmonių.

Danija surengė jau aštuntą referendumą dėl santykių su Europa nuo šalies įstojimo į ES 1972 metais. Balsų santykis šįkart buvo beveik toks pats kaip per 2000 metų referendumą dėl euro įvedimo, kai „Ne“ stovykla laimėjo surinkusi 53,2 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.