Prancūzijos ultradešinieji turėtų triumfuoti regionų rinkimuose

Prancūzijos kraštutinis

Prancūzija ruošiasi regionų rinkimams.<br>AP nuotr.
Prancūzija ruošiasi regionų rinkimams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Dec 4, 2015, 4:16 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 7:09 AM

Partijos lyderė Marine Le Pen tikriausiai laimės buvusioje socialistų tvirtovėje – ekonomikos nuosmukį išgyvenančiame šiauriniame Šiaurės Pa de Kalė ir Pikardijos regione, o jos 25 metų dukterėčia Marion Marechal-Le Pen pirmauja pagal populiarumą didžiuliame pietrytiniame regione, apimančiame Prancūzijos Rivjerą.

Prieš musulmonus ir imigrantus nusistatęs Nacionalinis frontas, kuris niekada nekontroliavo jokio regiono, iškilo apklausų rezultatuose po lapkričio 13-oaios džihadistų atakų Paryžiuje, per kurias žuvo 130 žmonių.

Kaip rodo apklausos, FN palaikymas šalyje svyruoja tarp 27 ir 30 proc.; ši partija taip pat įtemptai kovos su tradicinėmis dešiniosiomis jėgomis šiaurės vakariniuose Normandijos ir Burgundijos regionuose bei rytiniame Franš Kontė regione.

„Prieš kelis mėnesius sakiau, kad galėtume laimėti keturiuose iš penkių regionų – taip ir yra“, – prieš savaitę naujienų agentūrai AFP sakė Marine Le Pen.

Šią savaitę du šiaurinio regiono vietos laikraščiai pradėjo neįprastą puolimą prieš M.Le Pen ir jos partiją, keldami klausimą dėl jų kompetencijos vadovauti.

M.Le Pen atmetė laikraščių „La Voix du Nord“ ir „Nord Eclair“ pareiškimus, nukreiptus prieš jos partiją, kurios vairą ji perėmė iš savo tėvo Jeano-Marie Le Peno, sakydama, kad tai tėra „pamfletai“, kuriais siekiama palaikyti valdančiąją Socialistų partiją.

Buvęs premjeras Francois Fillonas sakė, kad ultradešinieji „stiprėja, nes Prancūzijos žmonės pyksta“, perspėdamas, kad FN įsitvirtinimas kuriame nors regione „padėtų destabilizuoti šalį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.