Azerbaidžanas po gaisro naftos gavybos platformoje gedi aukų

Azerbaidžanas sekmadienį toliau

Azerbaidžanas sekmadienį toliau ieško 29 darbininkų, kurie dingo per audrą kilus gaisrui jų naftos gavybos platformoje, o prezidentas paskelbė šalyje gedulo dieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Azerbaidžanas sekmadienį toliau ieško 29 darbininkų, kurie dingo per audrą kilus gaisrui jų naftos gavybos platformoje, o prezidentas paskelbė šalyje gedulo dieną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 12:15 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 1:04 AM

Po penktadienio vakarą kilusio gaisro patvirtinta, kad žuvo du žmonės, kurių vienas buvo surastas anksti sekmadienį, sakoma bendrame valstybinės energetikos įmonės SOCAR ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareiškime.

Gelbėtojams pavyko iš platformos evakuoti 33 žmones, kurie buvo susėdę į gelbėjimo valtis, kabojusias 10 m virš audringų vandenų.

Šaltinis prezidento Ilhamo Aliyevo (Ilchamo Alijevo) administracijoje AFP sakė, kad sekmadienis buvo paskelbtas nacionalinio gedulo diena.

„Vėliavos Azerbaidžane ir jo diplomatinėse misijose kitose šalyse bus nuleistos iki pusės stiebo, – sakė jis. – Pramoginiai renginiai ir televizijos koncertų programos buvo atšaukti“.

Audra penktadienį apgadino dujotakį 10-ojoje platformoje, pastatytoje Azeri Čirago Giunešlio naftos telkinio gilioje Giunešlio sekcijos vietoje Kaspijos jūros pietuose, pranešė SOCAR.

Dėl dujotakio pažeidimo penktadienį apie 17 val. 40 min. vietos (16 val. 40 min.Lietuvos) laiku kilęs gaisras siautėjo ir šeštadienį; mėginimams gesinti gaisrą ir išgabenti žmones iš platformos trukdė blogos meteorologinės sąlygos. Vėjo greitis siekė 37-38 metrus per sekundę, bangų aukštis – 10 metrų.

Prokurorai šeštadienį pradėjo tyrimą dėl galimų „priešgaisrinio saugumo taisyklių pažeidimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.